Bohemian Rhapsody

Hittade den här videon idag, och plötsligt förstår jag varför jag gillar ljudet från min scanner. 😉

Bohemian rhapsody sägs ju ofta vara inte bara Queens utan världens bästa låt. Den är skriven 1975 av Freddie Mercury, och var ursprungligen tre olika låtar som komponerades ihop till en.

På Wikipedia kan man läsa att låten låg etta på Englandslistan i nio veckor, knuffades ner av Mamma mia (ABBA, ofc), men återtog förstaplatsen 1991 i ytterligare fem veckor, något ingen annan låt någonsin gjort.

Den som känner mig och/eller har läst min bok vet ju också att det här med Queen – och Freddie Mercury himself framförallt – ligger mig inte bara närmast hjärtat, utan inuti. Nedan ses originalet till låten och även om jag tycker den är himla bra … så är den långt ifrån den mest spelade i min playlist. Kanske återkommer med hur den ser ut när jag använder den datorn. Jo, det gör jag nog. Jag gillar ju att skriva om Queen.

Vilka låtar av Queen gillar ni mest? Ja, om ni nu gillar Queen vill säga men jag förstår liksom inte hur man inte kan göra det …

Detta inlägg publicerades i Musik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bohemian Rhapsody

 1. Mattias skriver:

  Ja, mig behöver du nog inte fråga…;) Jag har min åsikt klar.

  • malinthewriter skriver:

   Haha, ja! Tror dock att jag missat just när du skrivit om första platsen faktiskt. Känner mig inspirerad av din lista och funderar på att göra en egen, men då utifrån vilka låtar jag helt enkelt spelat mest. Att göra en utifrån vilka som faktiskt är bäst …ja, en sådan lista skulle nog helt enkelt aldrig bli klar 😉

 2. Eli skriver:

  Haha, underbar video! Jag älskar också Queen något galet, har svårt att säga en favoritlåt men helt klart ligger Bohemian Rhapsody nära till hands. Mina favoritalbum är nog just A night at the opera och även Queen II. Tycker The march of the Black Queen är bland deras bästa också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s