Julklappstips!

Spänning

Lehane, Dennis ”Shutter Island Patient 67″

Den mest spännande bok jag någonsin läst. Passar den som varken har läst boken eller sett filmen. Ack, som jag är avundsjuk på dessa! Den satt fastklistrad i min hand under ett par dagar, sedan satt den fastklistrad några dagar i handen på min mor. Passar de allra flesta.

Motte, Anders de la ”Geim”
Prisbelönt, spännande och modern teknikthriller. Riktigt bra. Passar den som vill läsa en annorlunda deckare, och läsaren kan med fördel ha lite koll på teknik.
Bra bok att ge till brorsan, teknikpappan eller kompisen.

Strandberg, Mats & Sara B.E ”Cirkeln
Spännande och igenkännande vardagsfantasy i ungdomsmiljö när den är som allra bäst. Passar den som gillar Hungerspelen, eller den som bara vill testa läsa en ungdomsbok som även passar vuxna. Cirkeln är första delen i en trilogi. Bra bok för lillasyster, lillebror, kompis, äldre syskon.

Klassiker

Jong, Erica ”Rädd att flyga”
Humoristisk feministbibel med ett språk långt utöver det vanliga. Så mycket att jag helt enkelt valde att kalla den bibel överhuvudtaget. Fantastisk läsning!

Orwell, George ”1984″
En dystopi, en skildring över vad som kommer att hända i framtiden. Boken kom ut 1949 och handlar om hur världen ser ut just 1984. Passar den som är född 1984, och passar den som brukar titta på Big Brother och här kan läsa om var uttrycket egentligen kommer ifrån.

 

Biografiskt

Engfors, Rickard ”Allt eller inget”
Biografi om kändisskap, utanförskap, schlager och prestationsångest. Passar den som gillar att läsa om skvaller, men även den som gillar biografier överlag.

Kallifatides, Theodor ”Ett nytt land utanför mitt fönster”
Helt fantastiskt vackert språk och smarta tankar knockade mig totalt när jag läste den. Passar att ge till den som gillar Paulo Coelho och filosofi.

Ungdom/humor

Holmes, Lucy-Ann ”50 sätt att träffa den rätte”
En läsvänlig och lättläst komedi om att hitta den rätte. Passar den som gillar Bridget Jones, och den som inte läser så mycket. Passar att ge till syster eller tjejkompis.

Jägerfeld, Jenny ”Här ligger jag och blöder”
Prisbelönt ungdomsroman om det jobbiga med att vara kär, vara vänner och växa upp. Sträckläste den här boken och blev stundtals mycket berörd. Passar syster och tjejkompis bäst skulle jag tro. Eller kanske till och med faster, moster, mamma, mormor eller farmor.

Facklitteratur

Lundgren, Lotta ”Om jag var din hemmafru”
Den mest fantastiska kokboken som Sverige någonsin skådat, och som är så mycket mer än bara kokbok. Passar utmärkt att ge till kompis, mamma eller storasyster. Galet snygg formgivning, galet snygga bilder och galet goda recept.

Rambe, Lars m.fl. ”Lyckas med bokutgivning”
Den perfekta boken att ge till en vän, förälder, syskon eller släkting som är intresserad av skrivande, böcker och bokutgivning.

Ekman, Henrik ”Vargen”
Prisbelönt fackbok om vargen och dess ursprung. Passar den djur- och naturintresserade. Vackra bilder och massor av intressanta fakta. Varnar dock för att man efter att ha läst den här boken tycker betydligt mer om vargen, och betydligt mindre om människan.

Fexeus, Henrik ”Alla får ligga”
Humor, fakta och korta kapitel gör den här boken perfekt att läsa vid tillfällen då man inte hinner läsa så många sidor i taget. Sedan om man vill läsa den på tunnelbanan är väl en annan grej. Passar att ge till den som är intresserad av människans beteende, har oblyg humor och, givetvis, till den som aldrig får ligga.

Detta inlägg publicerades i Läsande. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Julklappstips!

  1. Kan bara instämma. Vilken bra smak du har:-) Patient 67 är dessutom en av de få böcker som lyckats grundlura mig, annars listar jag alltid ut vem som är skurken.

  2. anna e skriver:

    Sofia har vunnit en backstagemöte med Henrik Fexeus. Skulle egentligen varit i nov, men då hade hon inte möjlighet att åka ner till Sthlm. Då ordnade han så att det blir i feb. Han är verkligen trevlig. De har träffats på hans föreställning i Umeå och hon blev upptagen på scenen. Hon och en killkompis testade raggningstipsen och Sofia gick hem från stan med flera telnr. t.om av de som var både gifta och sambos. Så de fungerar.
    Så alla singlar som behöver tips ska läsa boken ”Alla får ligga”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s