Välkommen, läslust!

image

Den uppmärksamme kanske har märkt att det har varit ovanligt lite läsningsprat i bloggen de senaste veckorna. Jag har knappt läst en bok alltså. Börjat på ett par stycken, men inte hunnit mer än ett par kapitel innan jag lagt ner. Och jag har inte lagt ner på grund av boken, utan helt enkelt på grund av … att jag inte har haft lust. Ibland tror jag man måste låta sig ha lässvackor. Dessutom har jag läst en del kurslitteratur, mitt eget manus samt andras, så det är ju inte så att jag inte har läst något. Jag har bara inte funnit någon ro till att läsa böcker.

Jag tror att det är lätt att stressa upp sig över detta, i synnerhet när man har en bokblogg, men jag tror bara det är bra att ha några veckor då och då när man inte läser. Läslusten blir bara större sedan när den väl kommer tillbaka. Läsandet ska inte kännas som ett tvång, och man kan ju blogga om annat under tiden. Det måste ju inte bara vara recensioner, recensioner, recensioner.

Nu när jag kom upp till norr låg ett par biografier och väntade, och hey. Genast kände jag för att ta minuter och lägga mig och läsa! Kan ni gissa vilken jag började med, och varför?

Detta inlägg publicerades i Läsande, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s