Boken som försvann

Sent igårkväll klev jag på nattåget ner mot Stockholm, och ni som följt min blogg ett tag vet ju hur mina tågresor brukar vara … Nu var det emellertid bara jag och en annan tjej i sovkupén så det verkade lovande. Jag la mig längst upp och började ordna så alla grejer låg på rätt plats, vilket bland annat innebär att boken jag skulle läsa lades bredvid kudden. Precis när jag la den där tänkte jag ”oj, bara jag inte knuffar till den så den ramlar ner”. Vad tror ni hände då? Jo, jag knuffade till den så den ramlade ner mellan tågsängen och väggen, där DEN FASTNADE! Tjejen under hade somnat och boken var ganska högt upp så om den ramlat ner hade den fallit på hennes ansikte. Så tyst som möjligt försökte jag få upp den med olika hjälpmedel (dator, datorfodral, penna, handen, kabel, mascara, tandkrämstub …) men det gick inte, den var för långt ner. Till slut gav jag upp och letade fram den andra boken jag tagit med. Jag brukar alltid ta med två böcker när jag ska resa långt för att:

1. Den första kan ta slut.
2. En kan vara riktigt dålig.
3. En kan fastna vid tågsängen och sen lämnas kvar där.

Nästa morgon (boken satt fast hela natten tack o lov) gick den inte heller att få loss utan att lossa hela sängen så det fick vara. ”På tunn is” av Jenny Diski kostade visserligen bara 10:- på Bokmässan, men jag har verkligen sparat den boken och längtat efter att läsa den. Jag gillar att läsa om resor när jag reser själv, och eftersom Antarktis är mitt drömresmål tror jag säkert jag kommer att gilla den. Men men. Blir till att köpa den, igen.

 

Istället blev det ”Sju år” av Peter Stamm, som om inte annat börjar väldigt bra.

 

Detta inlägg publicerades i Läsande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s