Vilka är era läskiga favoritböcker?

Jag blir lika chockad varje gång, men jag vet inte riktigt varför. Inatt när klockan var 00.03 och någon påpekade att nu är det fredagen den trettonde så rös jag till. Inte för att det vad jag kan minnas brukar hända särskilt mycket läskigt detta datum, men ändå. Om inte det är ett tecken på omvärldens påverkan så vet jag inte. Och kanske lite Jason Vorhees också.

Men det är ändock en ”läskig” dag så då bör man väl skriva om lite läskiga böcker. Nu när jag sitter och ska skriva om läskiga böcker kommer jag typ inte på någon, så det kan ju ses som ett problem. Stephen Kings ”Den gröna milen” är ju en av mina favoritböcker, men så himla läskig vet jag inte om den var. Mer sorglig. ”Shutter Island – patient 67” av Dennis Lehane däremot, den mest fängslande bok jag någonsin läst tror jag faktiskt. Jag vet att jag TJATAR OM DEN, men alltså, den är verkligen SÅ bra! Någon mer som läst den? Vad tyckte ni? Är det bara jag som tycker den är SÅ bra? Såg förresten filmen häromveckan (igen). Den är riktigt bra alltså. Faktiskt bättre nu när jag såg den andra gången tror jag.

Well well, vad har ni för boktips i genren skräck/spänning? Jag skulle behöva läsa lite mer sådant, känner jag.

Detta inlägg publicerades i Läsande. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Vilka är era läskiga favoritböcker?

 1. Jag totalt älskar Stephen Donaldson’s böcker om Thomas Covenant. Richard Bach’s ”Jonathan Livingston Seagull” är ett måste. ”När änglar dör” av Andreas Roman är förvånande skön. Och alla Olle Holmbergs aforismer är helt underbara att läsa.

 2. skrivaom skriver:

  ”Patient 67”, så bra, jag håller med. Sen har jag två favvisar till. ”A Heart-Shaped Box” av Joe Hill (som för övrigt är Kings son) och ”Dark Places” av Gillian Flynn. Måste läsas.

  • malinthewriter skriver:

   Har helt missat att Kings son också skriver! ”Dark places” har jag hört om förr, men ibland måste man ju få tipsen tio gånger innan man tar tag i det. Tack! 🙂

 3. Monika skriver:

  Patient 67 är ruggigt bra, den gav mig kalla kårar på riktigt. En annan, förutom alla Kings böcker då, som jag läst och blev ordentligt ”ryslig” av var Andreas Romans Mörkrädd. Plötsligt blev det otäckt med mörker igen.

  Annars tycker jag nog att fredagen den 13:e brukar vara väldigt bra dagar för mig. Numer 🙂

 4. Eli skriver:

  Åh, jag har ju massor av tips! Finns ju många Stephen King-böcker, men jag tycker Bag of Bones och Salem’s Lot är de bästa och Salem’s Lot är den absolut läskigaste. Den svenska skräckmästaren tycker jag är John Ajvide Lindqvist och andra spännande svenska skräckförfattarnamn är Andreas Roman, Frida Edman och Anders Fager. Styggelsen av Amanda Hellberg är fantastisk. Sedan finns det ju klassiker som Lovecraft och Edgar Allan Poe, den senaste är helt omistlig i skräckträsket 🙂 Henry James The turn of the screw är en annan klassiker man inte får missa.
  Just off the top of my head 🙂

  • malinthewriter skriver:

   Tack för alla tips! Har ej läst Ajvide men måste nog göra det. Alla verkar ju dyrka honom! Köpte faktiskt en Edgar Allan Poe innan jul som jag hade tänkt hinna läsa innan jag åkte ner igen, men det gick ju som det gick … 🙂

 5. Martin skriver:

  Patient 67 är sjukt bra! Men jag var väldigt skeptisk till filmen för jag trodde inte den skulle kunna förmedla känslan i boken på, enligt mig, rätt sätt. Men det kunde den så filmen var nästan lika bra som boken.
  Men den bok som har skrämt mig mest är Hypnotisören av Kepler. Och i den så är det delen när en sjuk seriemördare härjar runt i området där jag bor. Men alla Keplers böcker har fångat mig och tvingat mig till sträckläsning.

  • malinthewriter skriver:

   Hypnotisören gillar jag också riktigt mycket! Paganinikontraktet orkade jag dock knappt läsa halva, men Eldvittnet ska ju tydligen vara super så jag ska ge den en chans i alla fall 🙂

 6. Malin skriver:

  En hjärtformad ask – av joe hill (redan nämnd ser jag:) Jag var livrädd när jag läste den, men jag i för sig helt ensam så det kan ju ha spelat in 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s