Melodifestivalen 2012

Erkänner, har alltid varit ett stort fan av melodifestivalen. Tycker dock att deltävlingarna i år har varit … inte särskilt bra. Nu har jag precis lyssnat på alla kvällens bidrag och måste säga att det är rätt hög standard på bidragen i slutändan ändå.

1. ”Shout it Out” – David Lindgren
Den här gillade jag direkt jag såg den, blev så himla paff. Killen såg ju ut som en boring ekonom men så började han sjunga och dansa. Gosh! Tycker låten är riktigt bra. Kommande sommarplåga samt sällskap på gymmet och möjligt att jag måste rösta på den ikväll. Dessutom är han ju från mina hemtrakter. Det skadar ju inte.

2. ”Jag reser mig igen”Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
Den har ju något, men inte något för schlagerfestivalen. Hoppas jag.

3. ”Mystery”Dead By April
Orkar inte growl. Tror det finns risk för mute faktiskt … men förutom det så gillar jag ju den här typen av musik. Minus growl då. Blä.

4. ”Why Start a Fire?”Lisa Miskovsky
Jag gillar Lisa Miskovsky men blev förvånad när den här gick vidare faktiskt. Inte för att låten är dålig eller så, men den är ju som så lugn och jämn.

5. ”Baby Doll”Top Cats
Tyckte den var ok när jag först såg den på teve, men gillade den betydligt mer när jag lyssnade på den utan att se dem (en del låtar blir ju mycket bättre då). Den är ju svängig och gör i alla fall mig på bra humör, men vinner. Nja.

6. ”Euphoria”Loreen
Hon sjunger ju fantastiskt bra men tycker den är lite väl upprepande, och påminner dessutom extremt mycket om många andra låtar.

7. ”Soldiers”Ulrik Munther
En kille med riktigt bra röst och bra musik men texten är inte bra alltså.

8. ”Mirakel”Björn Ranelid feat. Sara Li
Haha, den mest omdebatterade … såklart! Måste säga att det är den låt jag blir gladast av att lyssna på, lite mot min vilja. Skicka den till finalen fungerar ju inte så det hoppas jag inte på, men gillar den !

9. ”Why Am I Crying?”Molly Sandén
Fin.

10. ”Amazing”Danny
En till låt där någonting är on the edge … Helt ok låt ändå. Tycker det blev lite mycket med dräkterna.

Så. Hoppas på David, kommer säkerligen att lyssna på Ranelid och Flinck på efterfester framöver, skäms inte om Loreen eller Molly skickas men klarar mig utan Danny det här året.

Vilka hejar ni på?

 

Detta inlägg publicerades i Musik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Melodifestivalen 2012

 1. enligt O skriver:

  Vi såg genrepet i Scandinavium och jag gillade verkligen David Lingren, medan grabbarna O älskade Ulrik. Ikväll håller de på Danny och jag på Lorren, men David eller Lisa funkar också.

 2. ”Den vandrande deodoranten” kallade min make Danny, och jag lade till ”med pepparkaksgubbarna” 🙂
  Hade dina åsikter på papper då vi såg finalen – och höll med dig i det mesta.
  Vi hoppas David eller Loreen går till final.
  Ha en fin forts på lördan och en supersöndag imorn!

 3. tant Hannele skriver:

  väldigt varierande utbud, lite av varje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s