”Gone, baby, gone”, Dennis Lehane

Det är lite rörigt, det här. Dennis Lehane är berömd för sina skildringar av Bostons hårdaste miljöer, men den här berör mig inte förrän slutet närmar sig. Grundstoryn, att fyraåriga Amanda försvinner från sin smått apatiska mor, grumlas ut av alla andra som blandar sig i.

Detta är bara en i en serie böcker om kriminalparet Patrick Kenzie och Angela Gennaro och kanske det beror på att jag inte läst om dem förr som jag har svårt att urskilja vilka karaktärer som egentligen bör vara i fokus. Det är för många arbetskamrater, gäng och grannar vilket ofta är ett problem (för mig) i just deckare. Den polisiära miljön får mig att tappa intresset. Poliser ute på stan: Ja. Poliser som letar papper på kontoret: Nej. Dialogerna känns för det mesta rätt platta.

Däremot läste jag de hundra sista sidorna i ett svep, så läsvärd är den ändå. Men nu ska jag leta upp filmen, för det går inte att komma ifrån att Dennis Lehanes romaner har lyckats få till riktigt bra filmatiseringar. Mystic River som bygger på Lehanes genombrottsroman ”Rött regn” är en riktigt bra film som jag sett flera gånger. Och så har vi ju ”Shutter Island” … och vad jag tycker om den (både romanen och filmen) antar jag att ni vet vid det här laget. 😉

(5/10)

Andra om ”Gone, baby, gone”:
Boksidan

Detta inlägg publicerades i 2012, Betyg 4-6, Bokrecension, Bonniers, Deckare, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Gone, baby, gone”, Dennis Lehane

  1. Monika skriver:

    De där böckerna läser man nog helst i ordning, men den svenska utgivningen har verkligen inte gjort det lätt. Böckerna har släppts i någon underlig ordning som inte har något som helst med den kronologiska att göra. Jag var helt förvirrad när jag läste några, för jag kunde aldrig reda ut om något redan hade hänt eller skulle hända senare. Någon gång när jag får tid och är utan andra, olästa, böcker i hyllan så ska jag nog ta och läsa om dem, i den ordning de var menade att läsas.

  2. Nina skriver:

    Hej på dig Malin, tittar lite runt och letar nya böcker att läsa. Coolt med en egen bok! Att våga … det är väll det – nyckeln till all framgång i livet! Hur får man tag på din bok?

  3. Pingback: En magisk himmel och ny läsning | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s