Hungerspelen, Hunger Games

Imorgon ska jag iväg och se Hunger Games, men funderar lite på varför filmtiteln inte översatts? Ok att utländska filmer inte alltid översätts, men när boken trots allt blivit en sådan succé i Sverige under dess svenska titel Hungerspelen tycker jag det är lite konstigt.

Sedan hur den kan ha en åldersgräns på 11 känns väldigt märkligt, men man kan ju hoppas att filmen bara är en bråkdel så våldsam som boken är. Kan inte låta bli att fundera på debatten som var när Twilight först kom. Den fick ju kritik för att åldergränsen var satt till 15 mest för att den inriktades på tjejer, och att tjejer är mer sårbara än killar. När nu Hunger Games tillåts från 11 känns det verkligen lite så. Boken var i alla fall vansinnigt våldsam, grym och rå. Sedan huruvida den riktar sig till tjejer eller killar eller människor i allmänhet vet jag inte riktigt. Men det att en sjuåring kan gå och se Hunger Games i förälders sällskap känns helt makabert. Det handlar trots allt om barn som blir inlåsta på en arena för att döda varandra. Hua.

(Men jag ser MYCKET fram emot att se den, men jag är ju då tonåring x 2 … 😉 )

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hungerspelen, Hunger Games

  1. Eli skriver:

    Jag vill också se den! Men det är ingen som vill se den med mig 😦 Ska läsa alla recensioner med spänning och är den bra får jag väl pallra mig iväg själv!

    Håller för övrigt med dig om åldersgränsen. Fullständigt absurt att den är från elva år om den ens är lite som boken. Galet!

    • malinthewriter skriver:

      Gå själv!! Jag hade också tänkt göra det men så hittade jag nån som ville och kunde följa redan idag 🙂 Det roliga med att blogga och vara delaktig i ”den här världen” är ju att du sen kan diskutera med oss även om du ser den själv. 🙂 Det är ju inte som att ingen kommer att förstå dina tankar och din upplevelse. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s