Tävling: Vilka tillbehör har du när du skriver?

Jag gillar smågodis. Det är så lätt och behändigt. Även cocktailtomater. Chips smular lite för mycket och skräpar ner tangentbordet. En chokladkaka kan fungera om bitarna är färdigbrutna innan jag börjar (annars blir det kletigt. Blä). Samtidigt kan jag ju inte bara äta hela tiden, så jag är även expert på att koka te som jag häller upp och sedan glömmer bort medan det står och drar. Vanligen ska det dra ett par minuter, men alldeles för ofta glömmer jag bort det en halvtimme och då är det ju redan kallt. Ibland har jag till och med glömt bort det till nästa dag när jag kliver upp på morgonen och ser en tekopp med tepåsen hängande kvar. ”Just ja, den skulle jag ju dricka igår …”

Så. Hur ser det ut med förtäringen när ni skriver? Skriver ni aldrig så hur ser det ut när ni läser? Svälter ni? Dricker ni kaffe? Vin? Mjölk? Vatten? Inte alls?

Berätta i en kommentar här nedan eller skriv ett inlägg i er egen blogg om ni har en. 🙂

Priset är en helt fantastisk chokladpizza! Jag såg den i Cool Stuffs butik som de har här i Malmö för ett par veckor sedan och har ärligt talat fnissat åt den varje dag sedan dess. (Hur kan jag inte ha hört talas om denna tidigare?) Det här är dessutom en påskanpassad chokladpizza som når vinnaren lagom till långhelgen. 🙂

Tävlingen avslutas på onsdag (28/3) och vinnaren presenteras på torsdagen. Så sätt igång och avslöja era skrivardieter. 😉

Detta inlägg publicerades i Skrivande. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Tävling: Vilka tillbehör har du när du skriver?

 1. vitaminkusin skriver:

  Men hjälp! En chokladpizza! Det var det märkligaste jag har hört på länge och då lyssnar jag ändå när barnen ”lagar mat” i köket. 🙂
  Meen, jag är ju inte sen att ta an din uppmaning. Själv äter jag väldigt lite när jag skriver. Mest för att jag blir så fokuserad på själva ätandet att det inte blir någon tid över till skrivandet. Kan inte heller äta godis eller popcorn på tex bio eller framför tv av samma orsak. Just nu står dock ett glas vin parkerat vid datorn och lockar på uppmärksamheten. Det kan mycket väl vara så att det är svept när jag har tittat klart på alla bloggar och är redo för en timme manusskrivande innan det är godnattmössa på.
  Trevlig helg och en god önskan om en massa skrivande!

 2. en pizza i min smak! själv kör jag ingenting, sätter mig bara och skriver. sen när jag är klar däremot! och efter varje avslutad bok SKA man fira med B&J.

  • malinthewriter skriver:

   Jag hade faktiskt tänkt köpa en till dig när du skulle komma till Malmö, men nu blev det ju ändrade planer och i Järvträsk är det dåligt med chokladpizzor tyvärr … :S Och med tanke på din skrivspeed äter du väl B&J varje månad ändå … 😉

 3. En chokladpizza! Verkligen originellt. 🙂 När jag skriver är det te som gäller. Jag brukar ordna klart allt, dvs. kokat vattnet, låtit teet dra färdigt innan jag sätter mig. Annars glömmer jag också bort det. Helst skriver jag även till levande ljus i kandelaber. Då kommer man verkligen i stämning. Det är sällan jag har något att smaska på när jag skriver, men nån gång har jag hittat lite nötter eller annat smågodis i skåpen hemma. Då hänger de med mig till min skrivarlya.

 4. Pia Karlsson skriver:

  Mixa 2 råa äggulor, en bit mörk choklad, 25-50 g smör och en mugg kokhett vatten för att få sk äggmjölk. Drick. Med lite fantasi smakar det hela som drickchoklad. Vill man inte ha i mörk choklad kan man smaksätta med kakao, vaniljsocker eller kardemumma. Äggmjölken kan även blandas med kaffe. Drycken är mycket mättande.

 5. när det börjar skriver:

  Äter sällan, men om jag gör det: små champinjoner, körsbärstomater eller osmuliga kex.

 6. Emma skriver:

  Jag skriver i massor och jag älskar att äta! Men jag har kommit på att detta inte fungerar i längden… Så. Jag ser vaniljglassen framför mig på bordet. Känner lukten. Tänker på en tidig sommarmorgon. Rinnande, söt grädde. Föreställer mig hur det kommer att smaka när jag stoppar in skeden i munnen. Känner Längtan och föreställer mig hur jag kommer att njuta av den kalla, fylliga glassen. Närmare en perfektion kan man inte komma, som gjord för att ätas under skrivning. Jag tar skeden i munnen och suger på den tills jag skrivit klart. Längtan. Njutning. Sommar. Hopp. Förälskelse. Lycka och glädje. Lukten Är helt underbar, men det behöver jag knappast berätta. Jag äter sällan glassen. Jag suger på en tom sked och det hjälper. Lukten är nog. Men när jag har varit duktig och rört på mig unnar jag mig saker också. Det tror jag på!

  (sen behöver jag väl inte berätta att jag mumsar på äcklig kaninmat vid namn sallad när inte skeden fungerar, för det är inte värt en chockladpizza)

 7. Sehvrin skriver:

  Jag har inget speciellt som jag äter när jag skriver: Är jag hungrig eller sugen på något så tar jag och äter vad som finns hemma. Däremot brukar jag alltid se till att ha sällskap av en stor kopp grönt te.

 8. olle skriver:

  Johanna tyckte jag skulle tävla här…så det är det jag försöker trots att jag egentligen borde göra annat, eftersom att chokladpizza låter väldigt gott.

  Vad äter jag då när jag skriver/läser. Beror helt på vad som finns i närheten och hur inne jag är i själva processen. Är det väldigt intressant läsning eller något intensivt man skriver så äts det ingenting. Annars äts allt från grönsaker till kött…och allt däremellan.

  Är det däremot skolarbete man håller på med så nyttjas alltid stora mängder kaffe, så man kan hålla sig vaken

 9. Maria skriver:

  Tack för en spännande föreläsning i Lund ikväll!!
  Går det att få vitlökssås till chokladpizzan? 😉

  Jag skriver mest i utbildningen, uppsats nu så det blir långa dagar. Mellan måltiderna äter jag en del russinkakor, enklaste och godaste småkakorna i världen! Det bästa är att de är så enkla att det alltid finns ingredienser till det hemma. Har jag varit mer förutseende kanske jag köpt hem lite godis. Klarar tyvärr inte att äta smågodis längre (tänker bara på alla som plockar med fingrarna och hostar ner i lådorna). Bästa kombinationen av påsgodis är Jättesalt+Tutti frutti eller Gott & Blandat. Så får man både salt-lakrits och mjukt-sött på samma gång.

  För att undvika att bli helt koffeinstinn dricker jag en hel del te utan tein. Finns inte så många roliga teer i Sverige, min favorit är tyskt Hüttentraum-te-. Det ska smaka äpple, kanel, druva och rom. Jag tycker nog mest att det smakar varm saft men det är lite mindre sött och mer vuxet. Hittade det på julreabordet i Bremen men det är verkligen lika gott året om 🙂

 10. Maria skriver:

  råkade skriva fel mailadress i förra inlägget, denna är rätt. muskelminnet funkar inte som det ska den här tiden på dygnet..

 11. Niamel skriver:

  När jag skriver brukar jag ha en kopp varm choklad att dricka. Sedan ska man plocka med något som inte är för kladdigt. Vanligen ta en kopp frusna hallon och plockar dem en och en. Jag älskar att ett enda litet hallon kan vara fyllt med så mycket smak. Godis fungerar inte lika bra när jag skriver, för då funderar jag mer på när det är läge att ta en ny godisbit, så det får jag äta efteråt i stället.
  Länge leve hallonen! (och chokladpizzan)

 12. Heléne skriver:

  Hade en av mina första längre skrivarsessioner i helgen och har insett att jag inte äter särskilt mycket just under skrivandet (man blir ju så kladdig om fingrarna) utan jag dricker mest. Börjar med kaffe. I mängder. Kanske lite te däremellan och på kvällskvisten blev det ett par glas rödvin. Slank nog ner några chokladbitar under skrivandet nu när jag tänker efter. Och så blev det förstås lunchpaus och mellanmålspaus :).

  De där rödvinsglasen på kvällen får jag nog om omvärdera något… Inspirationen fick sig en kick men blev väldigt sömning efter andra glaset 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s