”Efter mörkrets inbrott”, Haruki Murakami

En kortroman, 237 sidor. En handling som utgår ifrån två systrar, varav den ena sover och den andra är vaken, det är natt. Eri har sovit i två månader och kan ej vakna trots att det är morgon, Mari vandrar runt i Shinjukus nöjeskvarter där hon möter olika människor.

Så, blir det den där Murakami-magin? Ja, det blir det. Inte när den är som allra bäst, men den finns där. Vem annars kan skriva en roman som egentligen inte handlar om något särskilt men ändå får det att verka speciellt?

”Efter mörkrets inbrott” inger känslan av att läsaren får hälsa på i någons liv för bara en natt. Det har hänt mycket innan, som inte står. Vad som sker sedan står inte heller. Den som inte gillar böcker utan direkta avslut bör nog undvika den här, men jag gillar den, just därför.

(7/10)

Andra om ”Efter mörkrets inbrott”:
SvD
DN

Finns bland annat hos Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2012, Betyg 7-8, Bokrecension, Norstedts, Relationer. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Efter mörkrets inbrott”, Haruki Murakami

  1. Fru E skriver:

    Man måste vara på rätt humör när man läser Murakami, tycker jag. Och inte läsa dem efter varandra. Jag har läst honom på engelska i kortare versioner och jag gillar då med. Annars är det härligt att försvinna in i Murakamis speciella kontext i längre stunder också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s