”Sameland”, Magne Hovden

Jag läste den här innan bokmässan, om jag ska vara ärlig. Jag har en hel hög böcker i bokhyllan som jag läst men av tidsmässiga skäl valt att ”recensera sen” då jag vill ”ha tillgång till boken när jag recenserar”. Problemet är ju då bara att jag inte riktigt minns vad jag tänkte när jag läste, men jag vill skriva in det ändå.

”Sameland” utspelar sig i Kirkenes i Nordnorge och handlar om Leif och Roy som arbetar på posten, men en dag får den briljanta idén att skapa ett nordnorskt Disneyland.

Boken handlar om drömmar, visioner och om att stjäla från andra i hopp om att själv få det man vill ha. Det är en humoristisk resa med knasiga scenarier som till en början är riktigt roliga, men det blir slutligen lite hackigt, rörigt och händelselöst. Men jag hoppas att den här Magnus Hovden fortsätter att skriva humor, för det finns alldeles för få som ens försöker.

(5/10)

Detta inlägg publicerades i 2011, Övriga förlag, Betyg 4-6, Bokrecension, Humor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s