Den nya marknadsföringsstrategin – att inte marknadsföra sig

Tidigare idag hade jag ett ärende in till stan (ok, jag bor ju i stan men ändå …) så jag tänkte handla lunch på mitt favoritställe. Klockan var bara halv elva så jag kollade på internet efter öppettider innan jag åkte men hittade inga. Åkte dit och dörren var öppen och det gick folk där, men öppet verkade det ju inte. Letade öppettider på ytterdörren men fanns inte där heller.
”Hej hej”, sa han där inne (som jobbar där).
”Hej. Har ni öppnat?” frågade jag.
”Nej … inte riktigt. Är du hungrig?”
”Haha, ja.” (Var jag ju inte men ville ju handla)
”Okej men det fixar vi! Vill du sitta ute eller inne?”
”Eeeh, ta med …?”
”Ah, ta med det går fint. Vill du ha pasta eller pizza?”
”Eeeh, sallad …?”
”Jaså sallad ja det fixar vi!”
Satt ute i solen och väntade och när jag gick in för att betala förklarade jag ju att jag letat efter öppettiderna men inte hittat några. Kände mig ju lite jobbig som kom dit innan de öppnat och ville väl försvara mig lite, men när jag sa att jag inte funnit några öppettider  svarade han ”Aha, ja men vi har valt att inte marknadsföra oss utan kör på det där att folk rekommenderar vidare.”

Tror jag log när han sa det för alltså, visst. Man behöver inte ha värsta avancerade reklamkampanjerna, finnas i alla sociala medier eller ens ha en hemsida, men öppettider? Och när det inte ens står på dörren? Jag har ju ätit där ganska ofta i flera år men vet fortfarande inte hur länge de har öppet. Eller som synes inte heller när de öppnar. En gång när jag var där med några vänner och åt middag minns jag i alla fall att vi knappt hann äta klart förrän de stängde, så kanske det var klockan sju. Men det är ganska längesen så det kan ju ha ändrats.

Egentligen tycker jag det är rätt skön inställning ändå, lite secret service över det hela. Och service har de verkligen och de godaste salladerna som finns. Och pizzan. Dessutom vet jag inte om jag varit på något annat ställe där personalen bara är så himla trevliga (på rätt sätt) att man kan gå dit igen nästa dag bara för att de ska önska en en trevlig dag när man går därifrån.

Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s