Redigerarmorgon

20120512-162805.jpgImorse satt jag i favoritfåtöljen och redigerade. Min kissemiss höll full koll, som vanligt. Jag har  ju så mycket text som är ganska klart men inte riktigt, så nu har jag ändrat strategi igen. Ett tag hade jag ju 30 minuters pass, vilket helt enkelt innebär att jag ställde klockan på 30 minuter och då inte gjorde något annat än redigerade. Kan låta lite, men 30 effektiva minuter är betydligt bättre än 2 timmar där man ständigt känner behovet att kolla Facebook,Twitter, mejlen och telefonen.

Nu fungerar dock inte den strategin riktigt, så istället har jag satt som mål att 10 A4 ska vara färdigredigerade vid varje dags slut. I alla fall till dess att det blir väldigt mycket som behöver tilläggas – då kanske det sjunker till 5 A4 per dag.

En hel del undrar över vilken strategi som är bäst och det finns ju så många. Räkna ord, tecken, tid, sidor … För mig fungerar det bäst att variera. Möjligt att räkna ord hör till det jag i alla fall just nu använder minst, men det kan i och för sig bero mycket på att jag redan har så mycket material. Blir ju en annan känsla om man skriver 2000 helt nya ord.

Well, well. Min bok finns förresten kvar hos Bokus om någon är sugen och har lite brådis 🙂 Tänk att det snart är ett år sedan den kom ut. Helt sjukt ju. Men på sätt och vis känns det som fem år sedan.

Detta inlägg publicerades i Kär lek?, Skrivande, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Redigerarmorgon

 1. annikabengtsson skriver:

  Underbar katt!
  Jag brukar sätta en deadline då jag ska vara klar med skrivandet eller redigeringen. Det fungerar bra, och då är jag inte bunden till ett visst antal sidor per dag, eller ett visst antal tecken eller ord. Jag brukar ändå räkna ut hur mycket jag behöver göra för att bli klar före deadline och ju närmare tidsgränsen jag kommer desto mer målmedveten blir jag.

 2. Fia Filur skriver:

  För mig funkar det bara att räkna ord när jag skriver första utkastet, det sporrar mig att komma vidare och det känns som att jag åstadkommer något. Jag tycker det är jobbigare att fixa och dona med redan befintligt material för det är så svårt att mäta vad som blir gjort och om det blir bättre eller inte. Det krävs mer eftertanke och när man sitter där och tänker är det så lätt att bara surfa iväg och vips har det det gått flera timmar …

 3. Sofia skriver:

  Jättesöt katt! Om du gillar att läsa får du jättegärna titta in på min blogg där jag lägger upp egenskrivna texter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s