Redigera, redigera, redigera …

Så. Snart är det juni och vi kan nog alla konstatera att någon ”Sanning och konsekvens” kom visst inte ut i maj. Och då har den ovisse antagligen glömt bort mina planer från förra hösten om att ge ut boken i februari (i år, haha!). Men så kan det bli.

En anledning till detta är att det kommit annat mellan hela tiden, vilket dels gjort att skrivtiden krympt men också att fokus varit på vift. Visst är det så att man alltid kan hitta tid lite här och lite där, men för mig fungerar inte riktigt det när jag redigerar. Om jag redigerar en gång i veckan hinner jag ju glömma bort vad som hade hänt sist, och nu när jag verkligen måste få allt att hålla ihop fungerar inte det.

Men nu är jag på banan. Det går bra. Tror jag. Ibland känns allt jag skrivit meningslöst och platt och kasst. Sedan säger en testläsare att det är jättebra och vill inte ändra nåt. Sedan kommer ännu en som bara vill läsa mer, mer, mer … Men ändå, tvivel.

Så när kommer den då? ”När den är färdig”, som mamma brukade svara när jag var liten och undrade när det var mat. Jag hoppas vara klar innan midsommar, men vis av erfarenhet från förra året kan saker dra ut på tiden för när väl manuset är klart finns det annat att göra. Omslag, inlaga, tryck … Så antagligen blir det kring samma tid som förra året. Eller, låt oss i alla fall hoppas det.

 

 

Detta inlägg publicerades i Sanning och konsekvens. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Redigera, redigera, redigera …

  1. Fia Filur skriver:

    Känner igen det där med fokus på vift … Vill helst redigera under en sammahängande tidsperiod så jag minns vad jag håller på med och är inne i det och får den rätta känslan liksom.
    Sen tycker jag det är väldigt svårt att veta om min egen text verkligen är så kass som jag tror att den är eller om jag bara är självkritisk. Sen finns det ju grejer som känns bra också, och det är nästan ännu värre för tänk om det bara är jag som tycker det är bra och att jag har helt fel?
    Redigering är en alldeles egen form av självplågeri 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s