Bokmässan 2012! Seminarier del 6, torsdag 11.00

11.00–11.20
Barbro Grevholm, Johan Häggström
Morgondagens matematikundervisning – vad, hur, varför
Tolv av landets främsta experter på lärarutbildning, matematik och matematikdidaktik har tillsammans skrivit en bok för blivande och verksamma F–6- lärare. Redaktören, professor Barbro Grevholm, och Johan Häggström, lektor vid Nationellt centrum för matematikutbildning, NCM, berättar hur
de prioriterat bland allt från samhällets förväntningar och ämnesdidaktik till en önskan att berätta om matematikens inneboende skönhet via bland annat algebra, geometri och problemlösning.
Arr Norstedts

11.00–11.45
Mats Wahl, Kim Jacobsson, André Vifot Haas
Lusten att skapa och lusten att läsa
Allt oftare rapporteras att ungdomar läser mindre och under allt större motstånd. Hur fångas ungdomars intresse och hur tar vi tillvara skaparlust och engagemang? Kan läsningen kopplas till lusten att skapa i andra medier? Författaren Mats Wahl, som genom åren initierat och drivit många projekt kring läsning och skapande verksamhet i skolan, diskuterar detta med Kim Jacobsson och André Vifot Haas, verksamma vid Ungdomar.se, en informationssajt för hälsa och välmående.
Arr Bokförlaget Opal

BBB 

11.00–11.45
Har vi någon svensk skönlitteraturpolitik?
Vad kännetecknar den politik som rör skönlitteratur i Sverige i dag? Vilken roll spelar biblioteken och hur har politiken förändrats under de senaste fyrtio åren? Medverkande: Maria Ehrenberg, regionbibliotekarie, Region Halland, Linnéa Lindsköld, doktorand BHS, Högskolan i Borås, Christer Nylander, vice ordförande i riksdagens kulturutskott, Ann Steiner, docent, Lunds universitet, Signe Westin, enhetschef, Kulturrådet.
Moderator: Ulla Carlsson, professor och föreståndare Nordicom.
Arr BHS, Högskolan i Borås, Kultur i Väst och Nordicom

BBB 

11.00–11.45
Sten Andersson Wittgenstein – som vi aldrig sett honom tidigare
”Filosofin börjar med mig”, sa Ludwig Wittgenstein i ungdomligt övermod och skrev vår tids mest inflytelserika filosofiska verk: Tractatus. Han var en av Europas rikaste män men gav bort allt han ägde. I honom möts allt det vi förknippar med ett riktigt geni. Sten Andersson har skrivit en mycket personlig biografi över en av 1900-talets mest fascinerande gestalter. Samtalspartner: Stefan Ingvarsson, översättare.
Arr Norstedts

BBB (Måste läsa boken …)

11.00–11.20
Åsa Lind, Joanna Hellgren
En liten plats för stora tankar
I Åsa Linds och Joanna Hellgrens bilderbok Mormors sjal finns en älskad och mycket sjuk mormor i bakgrunden. De vuxna undviker att berätta vad som håller på att hända, men barnbarnen förstår ändå. Moa Brunnberg, förläggare, leder ett
samtal om att gestalta barns insikter och oro kring döden – och om den absoluta nödvändigheten i att skapa rum för viktiga tankar.
Arr Rabén & Sjögren

B

11.00–11.20
Helene Tursten
Irene Huss är tillbaka
Helene Tursten berättar om sin nya kriminalroman I skydd av skuggorna som skildrar en otäck verklighet i gängkrigens Göteborg. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes familj drabbas och svävar till slut i livsfara.
Arr Piratförlaget

Detta inlägg publicerades i Bokmässa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s