Årets sommarpratare hittills

Hittills har fem radiopratare berättat om sina liv i Sommar i P1. Jag har, mer eller mindre, lyssnat på alla förutom den som var igår. Anjas sommarprat var såklart dramatiskt, även om det inte var särskilt många som verkligen blev förvånade över hennes avslöjande (utom möjligen Aftonbladet då 😉 ). Hellenius var ett roligt sommarprat även om det kanske hade varit lite kul med omväxling om han inte så krystat försökt vara rolig hela tiden.

Den av dessa fem som jag markerade i den här listan som det sommarprat jag verkligen inte ville missa, var Jo Nesbö. Och missade gjorde jag inte men åå … besvikelsen. Denna starka personlighet satt ju i två timmar och berättade om … ja vad var det han berättade om? Jag minns knappt. Visst fanns det ljuspunkter men överlag ganska mesigt, och väldigt mesigt för att vara Jo. Kändes lite som bla, bla, bla … men på norska då. Samtidigt hade jag innan hört Anja som berättat om sin stora kärlek och att hon ska bli mamma, samt David som berättat om sin kärlek och sin hypokondri. Inte helt lätt att efterfölja kanske.

Det sommarprat som då slutligen är min favorit hittills var givetvis det jag inte alls trodde skulle intressera mig. Trodde inte ens att jag skulle lyssna på det men det här med att laga mat och lyssna på Sommar verkar ha visat sig vara en finfin kombination. Så medan Christina Lampe-Önnerud berättade om sitt liv som uppfinnare lagade jag mina falafelburgare. Vilket inspirerande sommarprat! Och fascinerande! Så kul det var att lyssna på något som jag verkligen inte har det minsta intresse för själv, men hon berättade så bra. Lagom mycket detaljer varvat med personligt och extraordinärt.

Men med det sagt, det att ingen av sommarpratarna har en musiksmak värd namnet, det får väl ses som en petitess.

Vilka sommarprat har ni hört? Någon favorit? Något framöver som ni väntar extra mycket på?

Förresten, till den som vill lyssna på sommarprat, antingen direkt eller i efterhand, kan jag verkligen rekommendera appen SR play. Fungerar toppen, till och med här där nätet är lite sisådär.

23 Anja Pärson – F.d. skidåkare
24 David Hellenius – Programledare
25 Christina Lampe-Önnerud – Batteriuppfinnare, global entreprenör
26 Jo Nesbø – Författare
27 John Guidetti – Fotbollsspelare

Detta inlägg publicerades i Bokbranschen. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Årets sommarpratare hittills

  1. Intressant, jag har inte hunnit med all ännu och några har jag bara hört lite grann på men jag ska absolut prioritera Christina Lampe-Önnerud nu.

  2. Michaela skriver:

    Har bara lyssnat på Anja och Hellenius 🙂 Tyckte att båda var bra, sen har jag inte hunnit lyssna mer. Får ta och lyssna i efterhand 😉

  3. Pingback: Årets sommarpratare – dessa har jag lyssnat på | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s