Bokmässan 2012! Seminarier del 12, torsdag 13.30

13.30–13.50
Christo Burman, Håkan Lövgren

Tarkovskijs samlade dagböcker äntligen på svenska

Den ryske filmskaparen Andrej tarkovskijs (1932– 1986) dagböcker ger en unik inblick i livet som filmkonstnär i sovjetunionen och spännande in­gångar till den ryska klassiska litteraturen. bokens redaktör, filmvetaren Christo Burman, samtalar med översättaren Håkan Lövgren.
Arr Atrium Förlag

B (Tark … vem?)

13.30–13.50
Ola Nilsson, Anna Hallberg
Trilogi om kärlek, ensamhet och klass

Författaren Ola Nilsson och Anna Hallberg, poet och kritiker, samtalar om Kärleken gömmer minnet, den sista delen i Nilssons romantrilogi. med frågor om stil, klass, normalitet och litteratur försöker de komma underfund med vad dessa tre böcker egentligen handlar om.

Arr Natur & Kultur

BB

13.30–13.50
Kerstin Bergöö, Karin Jönsson

Från tanke till handling

Hur kan pedagoger på ett jämställt och demokra­tiskt sätt ge barn möjlighet att inte bara läsa och skriva om världen utan också att samtala, läsa och skriva fram en annorlunda och förändrad värld? Forskarna Kerstin Bergöö och Karin Jönsson presenterar begreppet Critical literacy.
Arr studentlitteratur

B

13.30–13.50
Carin Wirsén, Mats Wänblad
Lättläst läslust
Vad är lättläst? Och hur kan man få barnets första egna läsupplevelse att ge mersmak? Författarna Carin Wirsén och Mats Wänblad är båda lärare i grunden. Numera skriver de lättlästa böcker för nybörjarläsarna. Här möts de i ett samtal om att väcka läslust med lättlästa böcker.
moderator: Sofia Hahr, förläggare.

Arr rabén & sjögren

B

Detta inlägg publicerades i Bokmässa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bokmässan 2012! Seminarier del 12, torsdag 13.30

  1. Johan Lindback skriver:

    Tarkovskilj var den ryska motsvarigheten till Ingmar Bergman. Han gjorde en del ganska symbolikladdade och svårtillgängliga filmer. Du kan nog lugnt avstå det seminariet. (Hade en lärare som älskade hans filmer när jag pluggade bildproduktion.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s