Bokmässan 2012! Seminarier del 14, torsdag 14.30

14.30–14.50
Ellen Mattson Vinterträdet

Ingen kände Greta Garbo så väl som Vendela berg, flickan som blev hennes sekreterare i Hollywood. Det är åren omkring 1930, Garbos storhetstid. men hon är fånge i sin berömmelse och drömmer om att liksom rollfiguren drottning Kristina abdikera. Genom att skildra Garbo genom Vendelas ögon har Ellen Mattson skapat ett nervigt dubbelpor­trätt av två unga kvinnor.

Arr Albert bonniers Förlag

BBB 

 14.30–14.50
Anna Lihammer

Vikingatidens härskare

bilden av vikingatidens härskare som vilda krigare lever kvar. men verkligheten såg annorlunda ut. Arkeologen och författaren Anna Lihammer berättar om nya fynd – bland annat de kvinnliga härskarnas spektakulära gravar.
Arr Historiska media

BB 

 14.30–14.50
Ny bokserie av Katarina Mazetti

Katarina Mazetti är tillbaka som berättare för barn i bokslukaråldern med serien om de fyra kusinerna Karlsson och deras äventyr på den excentriska mosterns skärgårdsö.
Arr Alfabeta bokförlag

14.30–14.50
Johan Unenge
En läsambassadörs första år

I september 2011 utsågs författaren och illustratö­ ren Johan Unenge till sveriges första läsambassadör, ett tvåårigt förordnande med uppdraget att tala om vikten av läsning och litteratur hos barn och unga. på vilket sätt har budskapet tagits emot? Hur kommer erfarenheterna från första året att påverka läsambassadörens vidare arbete under 2012/2013?

Arr Författarcentrum och Kulturrådet

BBB 

Detta inlägg publicerades i Bokmässa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s