Somrig bokenkät

Hittade en somrig lista hos Bokskadad, som i sin tur hittat den hos både Andréa och Petra.

Frihet, av Jonathan Franzen. Läser också katalogen Höstens Böcker från Svensk Bokhandel, samt försöker avsluta böcker som jag påbörjat tidigare men inte läst klart (ofta på grund av att jag inte vill att de ska ta slut). Läser också Skattkammarön av Robert Louis Stevenson.


Haha, ja det har ju blivit en hel del kokböcker! Sedan gillar jag att läsa lite tyngre samt äventyrliga böcker när jag är i stugan. Brukar passa på att läsa tjocka böcker när jag är där och i stort sett läser på samma ställe hela tiden. I och med ett nytt projekt kommer jag också att läsa en del egenutgiven litteratur, samt någon bok som jag vill läsa inför bokmässan.


Jag lyssnar till skvalande regn, vågor som slår mot bryggan, hästar som gnäggar i slutet av byn och myggen som envetet surrar runt skallen. Jag lyssnar också på Sommar i P1 samt en del andra podcasts från SR. I musikväg håller jag mig till de vanliga Queen, Springsteen, Florence & the Machine med flera med flera. Nya skivor som jag lyssnar på är av artisterna Haley Reinheart, Maroon 5, Marina & the Diamonds, Sara Bareilles och en del andra som jag inte minns just nu. Lyssnar också på lite pop och försöker idag låta bli att nynna på texten till Whistle av Flo Rida. Och som stort Dirty Dancing-fan kan jag ju inte låta bli att digga till denna:


Började kolla på Vampire Diaries men det var inget för mig, så håller mig till True Blood! Tittar också på senaste säsongen av Mad men samt So you think you can dance. Har också abonnemang hos LoveFilm i sommar vilket jag verkligen kan rekommendera. Toppen!


Jag måste säga att bästa filmen jag har sett i sommar ganska så obehindrat är Water for elephants. Jag som knappt hade tänkt att se den, men när Sofie hälsade på passade vi på att kolla in den eftersom hennes kille tydligen inte är intresserad av den typen av tjejfilmer ;). Och dessutom, tänka sig att ”Edward” ju blev riktigt snygg när han fick lite färg i ansiktet … 🙂


Å, får lägga in en bild sen på hängmattan vi har i sommarstugan. Den är inte knuten mellan ett par träd, utan har en egen ställning och står på bron med utsikt över sjön. Det är också myggnät över så jag kan ligga där utan att bli störd hela tiden, och det är tak över så jag kan ligga där och mysa även när det regnar.


Oj, det börjar finnas många! Men de två intensiva dagarna när jag läste Shutter Island, och istället för att gå in på Konsum och handla trots att jag behövde satt kvar i bilen och läste, är ett trivsamt minne. Minns också en sommar för längesen när jag läste Steget efter av Henning Mankell. Minns att det var så spännande, men också så tung. Och jag var ingen snabbläsare så den räckte nog hela sommaren har jag för mig. Släpade runt på den överallt. 🙂


Läser helt klart helst och mest på svenska, i alla fall i dagsläget. Det går bättre att skriva recensioner och även rent tekniskt att lära sig av vad andra har skrivit om jag läser på samma språk jag själv använder. Vid de tillfällen jag vistats i andra länder under längre perioder har jag dock gärna läst på deras språk för att utveckla mitt eget.


Bloggar, Twitter, Facebook, topplistor, litteraturtidningar, kataloger från Svensk Bokhandel.


Kontraster.


John Coffey i Den gröna milen av Stephen King har verkligen fastnat i hjärtat hos mig. Sedan favorit och favorit … Finns ju många som berört och som jag tycker om. 🙂


Här kan man se vilka böcker som fått låga betyg bland mina recensioner.


Gah, så svårt! Gillar facklitteratur (hoho, smal genre?), biografier (hoho, men inte alla!), välskrivna relationsromaner. Gillar särskilt böcker som får mig att skratta, men dessa kan egentligen återfinnas i vilken genre som helst.


Skriet från vildmarken av Jack London. Eller Att skriva av Stephen King, så jag snabbt kunde skriva nya. 😉


Morfars (och mormors, även om mest tycker att det dammar medan morfar läser så det ryker 😉 ).

Detta inlägg publicerades i Listor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Somrig bokenkät

  1. annagranstrom skriver:

    Åh, måste sno enkäten på stört!

  2. Pingback: Somrig bokenkät. « Anna Granström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s