#Ensidaomdagen

Jag påbörjade en ny roman för ett par dagar sedan, kändes behövligt. Då jag nu arbetar med fackboksprojekt och dessutom frilansar som redaktör och därmed också redigerar andras böcker, har nöjesskrivandet fallit bort lite. ”Sanning och konsekvens” har jag paus ifrån, helt paus och kommer att ha det ett tag för att kunna fortsätta med någorlunda nya ögon.

I alla fall, så kom jag då på den här romanidén på förmiddagen i söndags, och på kvällen började jag skriva. Bestämde mig ganska snabbt för att det inte skulle bli något ”tvångsprojekt”, det vill säga något som ligger och gnager och ger dåligt samvete. Istället bestämde jag mig för att ha som mål att skriva en sida om dagen. En sida om dagen är inte mycket, det tar mellan 15-60 minuter att skriva beroende på i vilket skick man är. Kanske man vet precis vad man vill sätta sig ner och skriva just denna dag, då kan det gå snabbt. Eller så har man ingen aning och då kan det få ta tid.

Igår skrev jag om detta på Twitter och undrade om någon mer ville vara med i #ensidaomdagen , och det var många visade det sig! Flera som liksom mig inte skrivit något nytt och kravlöst på länge. Många andra som aldrig skrivit förr men alltid funderat på det.

En sida varje dag låter inte mycket, men på en månad blir det 30 sidor! Och det är faktiskt ganska mycket!

Någon mer som vill haka på? Man måste givetvis inte twittra om det, men finns man på twitter kan man gärna göra det under taggen #ensidaomdagen .

Slutligen, något som är viktigt att tänka på, strunta i om det du skriver känns jättedåligt eller jättebra, det spelar ingen roll. En långsam promenad är alltid bättre än ingen promenad alls. Detsamma gäller skrivandet.

Har man någon fråga om detta går den bra att ställa här i en kommentar nedan 🙂 (Eller på twitter, där jag finns under damdadamsurprise @malinthewriter ) 🙂

Nu kör vi!

—————–

Writing is the best way to talk without being interrupted.

Jules Renard
————————

Detta inlägg publicerades i Skrivande. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till #Ensidaomdagen

  1. Fia Filur skriver:

    Vilken kul idé! Och roligt med ny roman! Men jag är förstås nyfiken på hur det kommer att gå med Lennart… 🙂

  2. Henrik Norman skriver:

    Mycket bra, inspirerande idé! Lycka till med skrivandet! 🙂

  3. Pernilla skriver:

    Efter att ha fått ett utmattningssyndrom på halsen omvärdera jag livet och bestämde mig för att förverkliga drömmen att skriva en roman. Just nu lider jag av en smärre skrivkramp, men fick genast en inspirationskick av #ensidaomdagen. Så nu kör vi! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s