Denna vecka – ett kaos

20120816-164756.jpgLämnade Norrland igår. Längtar redan tillbaka. Lugn och ro. Det är så mycket den här veckan. Har flyttat massor med grejer uppe i norr. Svarat på frågor. Slet med världens största resväska ombord på nattåget (konduktören var sur, sa inte ens hej). Klev av i Stockholm. Har badat. I badkar. Har inte badat i sjö en enda gång i sommar. Tragiskt. Det har nog aldrig hänt förut.

20120816-164824.jpg

Mejlat försäkringsbolag om lägenheten jag ska flytta till. Mejlat om besiktning av lägenheten jag strax är helt utflyttad från. Förbereder inför lördagens besök hos Sigtunas litteraturfestival. Mejlat om nya jobbuppdrag.

20120816-164848.jpg

Tänker på att jag ska åka till Malmö på söndag och allt jag ska göra då. Till exempel komma ihåg att hem inte längre är där det tidigare varit. Hämta sängkläder. Sova på nytt ställe. Flytta alla grejer på måndag. Hinna gå på festival. Och ännu en anställningsintervju. Ringa om jobbintervju. Träffa vänner. Umgås. Sortera böcker. Blogga. Boka resa till Bokmässan.

20120816-164922.jpg

Leva.

20120816-165002.jpg

Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Denna vecka – ett kaos

 1. Mia skriver:

  Hej Malin,
  Jag hittade hit via puckot Thomas Salme. Det får väl anses vara hans största gåva till mänskligheten. Här fanns ju massa med skoj läsning, vi är visst i samma bransch. Jag är bokredaktör och du verkar vara något liknande? Vad gör du exakt?
  Blev så nyfiken på din bok, ”Kär lek?”, har jag förstått det rätt att du givit ut den på egen hand? I så fall, för det här är så intressant, vad tycker du om det fenomenet? Anina Rabe har ju skrivit en hel del om det i Sydsvenskan samt i senaste numret av DV och gav många intressanta insikter om det, bl.a. att det kan bli svårt för läsare att veta vad som är kvalitetslitteratur utan den där stämpeln från kulturetablissemanget och eftersom du själv jobbar i branschen, hur ser du på att andra tar över ”ditt” jobb. (Naturligtvis är jag inte emot självpublicering, det vore som att vara emot tryckfriheten. ) Så himla intressant ämne tycker jag.
  Allt gott,
  Mia
  @MiaSatterlund

  • malinthewriter skriver:

   Hej Mia!
   Jag är frilansredaktör så vi är i samma bransch 🙂 Och det stämmer att jag även är egenutgivare. Gällande Annina Rabe skriver hon ofta bra saker, men hennes inlägg i egenutgivardebatten är trångsynta. Problemet idag och i framtiden är inte att läsare kanske tappar vad som är ”kvalitetslitteratur” (så fånigt att dela upp på det sättet för övrigt). Problemet idag och i framtiden är att många hellre läser statusuppdateringar på Facebook istället för litteratur överhuvudtaget.

   Jag har också bloggat om det här:
   https://malinthewriter.wordpress.com/2012/03/06/den-mest-uttjatade-cirkeldiskussionen-sedan-2-ar-tillbaka/

   Dessutom använder sig många egenutgivare av redaktörer, så för oss är det snarare bra att utgivningen breddas och inte tvärtom. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s