No poo …?

20121010-183620.jpg

20121010-183626.jpg

20121010-183632.jpg

20121010-183638.jpg

Idag fick jag paket från Lush då jag bestämt mig för att testa det här med No Poo (ja, stör nästan sönder mig på namnet). Det är en förkortning av No Shampoo men också lite vitsigt att håret (på huvudet) ska skötas utan skit. Jag har ett tjockt långt hår med naturligt självfall som alla frisörer så fint kallar det och visst ser det ut som värsta Hollywoodhåret när en frisör varit där, och jag suttit hos frisören i 1-7 timmar (ja, det har hänt).

Anledningen till att jag bestämt mig för att testa detta är, förutom just att använda produkter utan en massa skit i då, tid och pengar. Idag använder jag schampo och balsam från Paul Mitchell. Visserligen med bra resultat men det är himla dyrt och väldigt odrygt. Förutom det används både det ena, andra, tredje och fjärde beroende på om jag ska ha lockigt, risigt eller platta håret. För det sistnämnda behövs minst en timme för bra resultat. Det är jobbigt när jag är ute och reser för jag pallar inte ta med allt, och det är jobbigt när jag bara är hemma för jag orkar inte hålla på två timmar varje gång jag ska tvätta håret. Inför fest eller särskilda event, visst. Men inför en onsdag på jobbet eller en söndag i soffan?

Imorgon ska jag ju då tvätta håret med Coop Xtra schampo för … nånting. Den flaskan kostade alltså 10 kr. Mitt vanliga schampo kostar 299 kr. Dock finns det ju vissa tveksamheter, det bör tilläggas. När jag öppnade lådan från Lush hemma vid köksbordet sa jag Mm! Vad det luktar gott!
Mamma sa Å, vad gott det luktar.
Brorsan sa Å fy fan (ej i bra mening). Vad har du beställt?
Pappa sa Men vad är det? Liniment? Ammoniak?

Förutom balsamet medföljde det en del prover (som jag ännu inte har en aning om vad de är) samt en liten tvål. Jag beställde även en ansiktsmask som av pappa fick kommentaren Har du beställt lera? Herregud. Det finns ju fulla sjön.

Det är klart att det finns en viss ”oro”, men fungerar det inte är det ju bara att återgå till det gamla vanliga. Men jag tror det kan fungera. 🙂 Någon annan som testat detta? Eller känner någon som gjort det?

Rösta på mitt bidrag!

Detta inlägg publicerades i Privat, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till No poo …?

 1. Eli skriver:

  Jag använder som sagt nästan bara naturliga produkter. Lush har jag aldrig testat, men använder alltid Rosenseriens schampo och det är fantastiskt – har alltid behövt balsam innan men inte nu 🙂

 2. flyttladastandard skriver:

  Första gången jag kom i kontakt med begreppet ”No poo” var på bloggaren Lady Dahmers blogg. Verkar vara intressant och jag skulle gärna prova. Mitt hår är rena rufset nu.

 3. Fia Filur skriver:

  Intressant! Berätta gärna hur det går! Mitt hår verkar vara ungefär som ditt i kvalité och det känns rätt hopplöst, särskilt när det är lite fuktigt ute och alltihop bara blir ett stort frissigt burr. Själv använder jag det här utmärkta schampoot: http://dermanord.se/content/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=635&category_id=34&option=com_virtuemart&Itemid=600086
  Köpte en flaska i julas och använder den fortfarande. Visserligen tvättar jag håret ganska sällan, men det är alltså väldigt drygt.

 4. byggenblogg skriver:

  Jag använder Lush ölshampoo, och älskar det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s