Bokmässan 2012: En enkät

Två veckor sedan Bokmässans avslut, och den som trodde att Bokmässan var ett avslutat ämne kan dra en djup suck … 😉

Bästa seminariet: Bilder från en snart förlorad värld med fotografen Ragnar Axelsson
Sämsta seminariet:  I huvudet på en mönsterkonstnär med Lotta Kühlhorn, Carl Johan De Geer. Det var katastrof på många sätt …
Bästa intervjun: Det med Kim Leine, som i och för sig även var ett seminarium…

Roligaste mötet: Oj! Hur många finns det inte att välja på? Träffa alla bokbloggare såväl som gamla bekanta, men att träffa hela gänget på Hoi förlag var helt klart en höjdpunkt (och de alla var mycket trevligare än jag trodde 😉 ). Susanne Boll är ju bara för gullig, och Simona Ahrnstedt är precis lika cool som jag förutspått. Likaså Jessica från Bokhora.

Bästa skvallret: Tja, det där om när Leif Pagrotsky fick skjuts genom Park på någons rygg var ju kul men, skvaller och skvaller, dessa två är också så roliga:

Samt när författaren Mats Strandberg fått frågan mitt på gatan från en främling; ”Eld?” varpå han bara svarat ”Ja!”. Sedan blev det lite märklig tystnad eftersom personen undrade om han hade eld, inte om han skrivit den …

Årets besvikelser: Parkeringsfesten, att Ragnar Axelssons bok var slutsåld, att jag inte följde mitt eget råd och hade tillräckligt med kontanter, och att Piratförlagets kasse var grön i år IGEN.

Roligaste kvällen: Det var nog torsdagen då det var mingel, följt av mingel, följt av mingel, följt av mingel. Mycket nya möten och trevligt snack.

Bästa maten: Hos middagen med Forma Books. Eller, middagen med Hoi förlag var också himla god.

Bästa drycken: Alltså, vin. Folk snackar mycket om bubbel men jag föredrar vin.

Gulligast: Susanne Boll.
Trevligast: Hoi (ja, alla)
Partygiast: Caroline L Jensen.

Mest oväntade: Det måste nog vara att jag verkar känna så himla många. Kunde gå vart som helst och ändå alltid träffa någon bekant. Det var väldigt skönt på de korta lunchpauser jag hade att bara gå upp till plan 2 och där fanns alltid något lunchsällskap.

Vanligaste frågan: Om jag kunde berätta om Salme, samt om min bok fanns på mässan. Ja, och om jag skulle vara där alla dagar.

Årets upptäckt: Kim Leine och Ragnar Axelsson.
Årets bästa inköp: Hm. Har inget klockrent faktiskt.
Årets amatörmiss: För en gångs skull sov jag ändå hyffsat, drack ordentligt (av rätt dryck), åt bra (Bokmässan kan annars kännas som en bra plats för bantning. Det är det inte). Däremot … det där med kontanter. Det måste jag skärpa mig med till nästa år. M.å.s.t.e.

Bästa PR-knepet: Mina strumpbyxor, givetvis.

Bästa citatet: Det ena, sagt av en känd författare innan ett seminarium skulle börja: ”Det viktigaste är att jag ser snygg ut!”. Det andra, sagt av en … anonym person efter lite vin: ”OKEJ, JAG ERKÄNNER! JAG VAR EN SLAMPA INNAN JAG GIFTE MIG!”

Å, vad jag längtar till nästa år …

(Ja, man får stjäla den här enkäten, helt oblygt)

Detta inlägg publicerades i Bokmässa. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Bokmässan 2012: En enkät

 1. Jenny skriver:

  Härlig läsning! 🙂 Jag var på bokmässan för första gången och det var så spännande. Självklart hoppas jag vända dit i egenskap av att ”signa” böcker framöver. 😉 Går i väntans tider, mitt manus ligger runt om på flera förlag just nu. Vi kanske ses på bokmässan 2013.

 2. Anneli skriver:

  En helt underbar enkät, tack för den! Jag var på bokmässan för första gången i år och jag tycker att den var magisk. Och Susanne Boll är verkligen supertrevlig.

 3. nathaliesjogren skriver:

  Var på bokmässan för andra gången i mitt liv i år. Säger som Jenny och hoppas återvända dit nästa år för att signera. 🙂 Såg ni mig i den röda manteln a la Rödluvan?

 4. Susanne B skriver:

  Haha, du är ju himla gullig själv. Det var VÄLDIGT roligt att träffas och Hoi-middagen var dunder. Kram!

 5. Pingback: Rodnar — Susanne Boll

 6. Caroline skriver:

  Hehe. Partyigast. I can roll with that. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s