Enkät om böcker och läsning

Jag hittade det här gamla inlägget och tänkte att … det där stämmer nog inte riktigt längre. Så här kommer en uppdatering anno 2012 🙂

Vilka är de fem författarna ni har flest böcker av i era bokhyllor?

Det ser nog ut ungefär såhär:

  • Theodor Kallifatides
  • Barbara Voors
  • Haruki Murakami
  • Lina Forss
  • Stephen King

Vilka fem författare borde ni ha fler böcker av i era bokhyllor?

Jag försöker innerligt sluta med ”tvång”. Dock har jag ju faktiskt fler av dem jag skrev på förra enkäten. 🙂

Köper eller lånar ni mest? Köper.

Sparar ni alla böcker ni köper? Nej. Min bokkonsumtion de senaste åren har varit smått obscen och att spara alla går inte. Eller går och går, men ”dåliga” böcker brukar jag skänka till Emmaus. Sedan brukar jag ge bort böcker till vänner, sådana böcker som är bra men som jag tror de verkligen kommer att tycka är jättebra. När jag flyttade i somras sa en kompis som hjälpte till ”ah, nu kom jag ju på varför jag skulle hjälpa till här” när hon såg högen med de böcker de gärna fick ta av … 😉 Dock slänger jag aldrig böcker! Möjligen någon riktigt sliten pocket som hamnat i pappersinsamlingen, men i övrigt: Aldrig. Jag har även börjat möblera med böcker. Se här.

Inbundet eller pocket helst? Å, både och. De har sina för och nackdelar. Kan ej välja. Pocket i badet och inbundet i sängen. 😉

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv? (om du nu läser om böcker) Det är nog dött “Skriet från vildmarken” eller “Varghunden”. Tror det är den senare.

Detta inlägg publicerades i Frågor & svar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s