”Paulúns GI-frukost”, Fredrik Paulún & Karoliina Paulún

Den är ganska så irriterande den här kokboken, det måste jag säga. Det första kapitlet i ”Paulúns GI-frukost” heter ironiskt nog ”Frukost – ett mål med oändliga möjligheter”. Ironiskt då ytterst få av recepten känns nyskapande, och ironiskt då boken till 75 % består av fotografier som inte har något med frukostmatlagning att göra. Det är staket och gräs och inzoomade skedar och spindelnät och båtar vid vatten och massor av annat som hellre hade kunnat vara inspirerande recept med oändliga möjligheter.

Och apropå recepten. Vem vill äta fiskburgare, sardinpizza och räkmackor till frukost? Det finns också en hel del smoothie-recept, men dessa finns i ungefär varenda receptbok med fokus på just smoothies. Och frukost med för den delen.

Överlag en besvikelse till kokbok som istället för att fokusera på mat fokuserar på bilder från deras egna morgonpromenader. Tyvärr känns den som ett hastverk i ett försök att tjäna snabba pengar på inom branschen kända namn. Inte värd de 180 kr den kostar hos Adlibris och Bokus.

2/10

Detta inlägg publicerades i 2012, Övriga förlag, Betyg 1-3, Bokrecension, Mat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Paulúns GI-frukost”, Fredrik Paulún & Karoliina Paulún

  1. pysbloggen skriver:

    (och jag tycker karln är lite creepy….)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s