Jag trivs bättre här, där jag kan lukta på blommorna

Det känns som om antalet skrivresor har mångdubblats bara de senaste två åren. Nästintill varje dag ser jag någon i min facebookflöde som ska, vill eller föreslår en sådan resa. Det är England, USA, Spanien, Frankrike, Sverige … Jag önskar jag kunde fungera så, men det gör jag inte. Jag kan knappt ta in på ett hotell på andra sidan stan i syfte att skriva. Jag är för nyfiken. Vill se vad som finns i kvarteret. Och i kvarteren runtomkring. Och vad ligger egentligen bortanför dem? Finns det någon utflykt? Någon stig eller annan gångväg som gjord för långa upptäcksfärder? Vad var det förresten för butik jag såg vid busshållsplatsen där jag klev av? Och den där restaurangen? Och var det inte ett museum där också? Å badkar, där kan jag ligga och läsa ett par timmar. Å, titta vilket vackert ljus det är ute nu, jag borde nog gå ut och leta upp lite snygga vinklar för några vackra bilder.

Tja. Så skulle jag alltså vara om jag åkte till ett hotell här i Malmö för att skriva. Kan ni tänka er mig i en annan stad, i ett annat land, på en annan kontinent?

Nä. Kör mig till strömlösa sommarstugan med macen och 5 timmars batteritid. Då händer det grejer.

Detta inlägg publicerades i Skrivande. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag trivs bättre här, där jag kan lukta på blommorna

  1. Pernilla skriver:

    Ha ha ha! Jag har inte heller förstått det där med att åka till t.ex. New York för att skriva. Vilket waste. Men jag kan förstås passa på att skriva om jag ändå är någonstans men då blir mitt fokus det andra. Men hotell fungerar bra för mig. PÅ ställe där jag inte vill göra en massa annat.

  2. Eva skriver:

    Samma här, jag är för nyfiken. Men det är härligt att umgås med likasinnade människor, det ger mig energi och fokus, om man ser det så.
    Och så vill jag passa på att berömma dig för dina fina bilder. Wow!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s