”Rosengädda nästa!”, Emma Hamberg

Skärmavbild 2013-01-23 kl. 12.18.05Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Det har tagit mig tre månader att läsa den här boken. Tre månader! Men inte är det bokens fel. Den har legat vid sängkanten i både Järvträsk, London och Malmö. Välskriven och charmig. Karaktärerna är så märkliga och storyn likaså, men ändå sväljer jag allt. Detta är den första boken i en serie om personerna i Rosengädda, och jag ser fram emot fortsättningen.

7/10

Detta inlägg publicerades i 2013, Betyg 7-8, Bokrecension, Humor, Piratförlaget, Relationer. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Rosengädda nästa!”, Emma Hamberg

  1. boktok73 skriver:

    Boken är verkligen charmig, väntar på följande del 🙂

  2. pysbloggen skriver:

    Hmmm, jag har inte gillat den bok av henne jag läst, vad den nu hette. Kanske testar denna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s