”Jag vill förändra världen”, Percy Barnevik

Det är en ganska så tjock bok, det här. Och den där Percy Barnevik är ett namn jag hört många många gånger men aldrig riktigt lagt på minnet. Jag gillar ju att läsa biografier, och då inte nödvändigtvis skrivna av människor som jag just redan på ett eller annat sätt redan känner till.

I alla fall så börjar boken bra, Percy är en ”boktryckares pojke” och inledningen var därför intressant. Ett par exempel och en bild på en man som hade 27 000 böcker i sin lägenhet finns nedan.20121129-122643.jpg

20121129-122704.jpg

20121129-122653.jpg

Men sedan falnade intresset. Percy skriver om ABB, Sandvik och andra industriella företag som jag inte just har någon aning om och inte kan påstå att jag direkt har något intresse av. Det kändes som att han mer skrev om deras historia, än sin egen. Det blev byråkratiskt, torrt och opersonligt. Kanske att det är intressant för någon som själv på något sätt är i den där branschen, eller någon som planerar att revolutionera världen där allt handlar om pengar. Men dit hör inte jag och lägger därför ihop boken efter sidan 105.

(3/10)

Detta inlägg publicerades i 2012, Betyg 1-3, Biografi, Bokrecension, Bonniers, Ej utläst. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Jag vill förändra världen”, Percy Barnevik

  1. Nils Tengberg skriver:

    Torrt och opersonligt?? En av de bästa beskrivningar av svensk/internationell storföretagskultur, spel bakom kulisserna och det politiska spelet jag läst. Sätter saker i ett större perspektiv. Samtidigt en stor grad av personlig information och tankar, särskilt i andra halvan av boken. Kunde inte sluta läsa, tack Percy. Mvh Nils T

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s