”Freakonomics”, Steven D. Levitt & Stephen J. Dubner

Skärmavbild 2013-02-06 kl. 11.44.38”Vad är farligast, en revolver eller en swimmingpool? Vad har skollärare och sumobrottare gemensamt? Varför bor knarklangare fortfarande hemma hos sina mammor?”

Frågorna som ställs och besvaras i ”Freakonomics” annorlunda och intressanta, ekonomi ur en helt ny synvinkel. Det är smått häpnadsväckande analyser om hur samband med aborter och brottsstatistik påstås höra ihop. Även saker som egentligen är logiska, som att en swimmingpool är farligare än en pistol hos en barnfamilj, tas upp på nya sätt.

Äppelapelsinen på bokens framsida kan jag stirra mig blind på, så himla bra. Ibland blir innehållet lite väl ingående och alla undertexter är inte lika intressanta att läsa om, men ”Freakonomics” är både rolig, läsvärd och tankeväckande.

6/10

Detta inlägg publicerades i 2013, Betyg 4-6, Bokrecension, Facklitteratur, Månpocket. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Freakonomics”, Steven D. Levitt & Stephen J. Dubner

 1. BENSON skriver:

  Bra läsning! Mycket intressanta poänger som, om inget annat, väcker tankar. Vet inte när den senaste versionen kom…? Jag läste den för ett par år sedan då den ingick i en kurs jag läste vis KTH. Kände dock redan då att mycket var aningen föråldrat, hade velat läsa mer om samtiden… Hur kände du? Jag tyckte att biten om namn och vad de har för betydelse var väldigt komiskt 🙂 Tror att mitt namn Amanda var med som ett white-trash namn 😛

  • malinthewriter skriver:

   Jag tänkte inte så mycket på att den börjar vara lite till åren, har mer ”problem” med när det blir för USA-centrerat. Vilket iofs inte är så konstigt, men ändå 😉

   Malin finns inte ens med på nån lista och jämt när jag träffar nån från USA säger dom ”Marlin, like the fish?”
   :S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s