”Den amerikanska mardrömmen”, Susan Faludi

Skärmavbild 2013-02-06 kl. 11.57.06Faludi skriver ingående och detaljerat om hur kvinnorna i USA ständigt knuffas in i det här där de (vi?) hör hemma – hemma med barnen, gärna i köket. Möjligt att det är otroligt intressant läsning, men för mig kändes det som om det räckte med att läsa baksidestexterna för att förstå vad hela boken handlade om. Kanske det är intressant för de som bor i USA, eller den som gärna djupdyker ner i feminismhistorien, men dit hör inte riktigt jag. I och för sig finns det mycket som är fascinerande med ”drömmarnas land”, men att de till stor del har en konservativ och ofta bakåtsträvande syn på kvinnor är ingen nyhet.

Bokens smala marginaler och extremt kompakta text tillsammans med massor med referenser på varje sida gör den även jobbig att läsa. Slutar sidan 70.

Detta inlägg publicerades i 2013, Bokrecension, Ej utläst, Facklitteratur, Pocketförlaget. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s