”LCHQ Lågkolhydratkost av högsta kvalitet” – Fredrik Paulún

Den här boken inleds med flera kapitel om matvanor, olika sorters fetter, kolhydrater, socker och så vidare. Det refereras inte bara till LCHQ, utan även till iso-dieten och LCHF. Själva namnet, Low Carb High Quality, är egentligen totalt intetsägande utan en förklaring. Vad som menas är i stort sett att man, till skillnad från i LCHF, inte bara ska äta mycket fett, men fett av rätt sort. Själva dividerantet kring varför LCHQ ska vara så mycket bättre än andra livsstilar (Hujedamej, det är inga dieter vi talar om minsann) är egentligen ganska vag. Argument som ”Du kommer troligen att leva längre om du äter LCHQ jämfört med klassisk LCHF” gör inte saken bättre. Ett helt kapitel ägnas till detta battle mellan LCHF och LCHQ, vilket jag gärna kunnat vara utan eftersom jag inte står vid någon korsning där jag ska välja mellan dessa två. Blir lite fånigt. Samtidigt blir man ju lite skeptisk när man läser sådant här.

Vidare menar Fredrik att LCHQ är riktig mat och inga halvfabrikat i form av Cornflakes, pulversåser och sammansatta produkter som korv och vitamindrycker.

Det som halva boken debatterar om känns på intet sätt nytt, men recepten är inbjudande och tilltalande. Jag skulle kunna göra vartenda ett, dels för att det ser så gott ut, men också för att det finns olika nivå på matlagningen. Det finns ett särskilt avsnitt för snabba rätter, och vad jag sett verkar de flesta recept har ett bra antal ingredienser.

Så … halva boken gillar jag i alla fall!

(5/10)

Finns bland annat hos Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2012, Övriga förlag, Betyg 4-6, Bokrecension, Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s