Världsbiblioteket över världens 100 bästa böcker

Världsbiblioteket är en lista över de hundra bästa böckerna. Listan röstades fram 1991 på uppdrag av Tidningen Boken av flera hundra svenska experter, såsom Svenska AkademienSvenska Deckarakademin, bibliotekarier, litteraturvetare, författare, bokhandlare med flera.

Det kan noteras att listan, trots namnet ”Världsbiblioteket”, har en mycket stor andel böcker vars ursprungsspråk är svenska.

Så står det på Wikipedia. Jag vet att jag sett en liknande lista förr, men tror inte det var precis denna. Som varje gång jag ser en känner jag att nu … nu ska jag läsa alla dessa böcker! Jag menar, man kan ju inte låta bli att läsa världens bästa böcker?

Well … Nedan har jag markerat de jag läst i rött. De som är markerade i orange har jag nog läst, men det är så längesen så jag skulle kanske behöva läsa om dem …

Annons
Detta inlägg publicerades i Listor, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s