”Grand final i skojarbranschen”, Kerstin Ekman

ekman-kerstin-grand-final-i-skojarbranschenNär den välkända författaren Lillemor Troj en dag finner sig läsa manuset till en roman om sitt eget liv börjar marken gunga under henne. Den är skriven av en kvinna hon känner väl och som vill bli erkänd som författare. De har aldrig blivit vänner men i årtionden varit djupt beroende av varandra. När man slår igenom litterärt är man en cirkushund som hoppar genom en ring med pappskiva. Hepp! Det vet Lillemor för det är hon som har hoppat. Men hon har hela tiden vetat att en författare är ett dubbelhövdat monster. Nu hotar den andra kvinnan att förgöra den intagande och kloka persona som läsarna tror är Lillemor Troj. Kerstin Ekmans nya roman är en uppsluppen lek med autofiktionens form och en vass skildring av det litterära livet. Men först och främst är den en berättelse om två mycket olika kvinnor, från femtiotalet och fram till idag, om lögn och sanning, ensamhet och gemenskap.

Författare, drama, komik. Detta borde ha varit min typ av bok, men nej. Redan efter femtio sidor ger jag upp. Det var alldeles för skrönigt för mig. Orkar inte skriva mer om det. So much för analyserande och djupa recensioner … 🙂

Detta inlägg publicerades i 2013, Bokrecension, Bonniers, Ej utläst, Humor, Relationer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Grand final i skojarbranschen”, Kerstin Ekman

  1. Monika skriver:

    Jag tragglade mig igenom hela boken. Du missade ingenting…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s