Litet förlag – uppstickare of the year?

Jag vet egentligen inte när jag först började lägga märke till förlaget. En inbjudan till en sida på Facebook, en vänförfrågan, snygga omslag, Josefine Lindén som äntligen fick bokkontrakt. Ungefär så tror jag det gick till. Och allting är så snyggt, Litet förlag ger ett proffsigt intryck. Och det är det ju långt ifrån alla nya förlag som ger, om jag ska vara ärlig.

Hemsidan ser bra ut. Enkelt att navigera. Mycket information distribuerad i bra format. Texten om förlaget är – som alltid – svår att få till utan att det låter alltför klyschigt. Men i övrigt – snyggt!
Litet förlag

Det verkar som om det idag finns sex böcker utgivna hos Litet förlag (inte helt säker dock, då det står släppdatum vid samtliga böcker, men antar att det var datum anno 2013). Någon som läst? Vad tyckte ni?

Lex Limbo E L Dezmin
Lex Limbo av E L Dazmin
”Lex Limbo är en psykologisk spänningsroman om egenmäktig rättskipning i det gränsland dit lagen inte når. Och om san­ningen som alltid finns där. För den som vågar se den.”

Läs mer

Stadsfjäril Barcelona noir Malin Roca
Stadsfjäril
av Malin Roca Ahlgren
Joanna är fånge i staden Barcelonas mörka del. Den som präglas av droghandlare, prostituerade och den undre världen. När hon försöker fly möts den mörka delen med den andra delen – den vackra, som turisterna känner till och älskar.
Läs mer

Kristalläpple Ebba Range
Kristalläpple av Ebba Range
Kristalläpple handlar om sorgen efter en närståendes självmord. Om konsekvensen av brist på adekvat hjälp för den som inte längre orkar. Och för dem som blir kvar.
Läs mer

Annan påföljd Nina LarsdotterAnnan påföljd av Nina Larsdotter
Handlingar får konsekvenser. Om handlingen enligt lag är att betrakta som brott är brottspåföljden antingen straff eller annan påföljd. Men det räcker inte med det. Det finns andra påföljder. Vi kan inte alltid förstå vilka förrän det är försent.
ANNAN PÅFÖLJD är en annorlunda spänningsroman, inspirerad av Sturebymordet 2009. Läsarna får följa med huvudpersonerna de sista veckorna fram till det oundvikliga. Till den påföljd ingen kunnat förutse. Läs mer

Det kommer aldrig mer vara du
Det kommer aldrig mer vara du
av Anne-Lie Högberg
Det kommer aldrig mer vara du är en relationsroman om att gå stark ur motgångar. Agnes man lämnar henne för hennes bästa väninna. Övergiven och med krossat hjärta ska hon ta hand om jobb, barn – och sig själv.
Läs mer

Svart skugga Ida Axelsson
Svart skugga av Ida Axelsson
Svart Skugga är en kriminalroman där alla bär en skugga. Av sorg, hat, eller desperation. Detta är första delen i kommande serie om kriminalinspektör Linn Wide som utspelar sig i Helsingborg.
Läs mer

Detta är vad som hittills finns utgivet hos Litet förlag. Jag har ännu inte läst någon av böckerna, men är främst nyfiken på Kristalläpple, Annan påföljd, Stadsfjäril och Det kommer aldrig mer vara du. Jag ska dessutom åka till Barcelona i mars vilket kanske gör Stadsfjäril extra aktuell – eller det motsatta? 🙂

Under våren utkommer ytterligare två böcker, varav jag vill läsa båda men framförallt Josefine Lindéns (förstås!).

tiden går så långsamt när man tittar på den josefine linden

Tiden går så långsamt när man tittar på den av Josefine Lindén
En roman om relationer som ställs på sin spets, hur kriser får oss att fatta beslut vi annars aldrig skulle snudda vid. Om hur kärleken kan övervinna allt. Eller rasera detsamma.
Läs mer

Marion Nyström Frostbiten

Frostbiten av Marion Nyström
En spänningsroman med ett stråk av övernaturliga inslag där ett arv sedan generationer håller framtiden i ett iskallt grepp. Men även en roman om kärlek som transcenderar döden och om hur godheten avväpnar ondskan.
Läs mer

Tävling!
Vill du vinna två böcker från Litet förlag? Spana in sortimentet och skriv vilka två böcker du skulle vilja läsa, samt en kort kommentar nedan om varför just du ska vinna. Tävlingen avslutas på söndag och vinnaren presenteras i början av nästa vecka.

Detta inlägg publicerades i Tävling. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Litet förlag – uppstickare of the year?

 1. Maritha Löfgren skriver:

  Jag skulle gärna läsa alla !!! Men nu måste jag välja två o då blir det Kristalläpple av Ebba Range o Svart skugga med Ida Axelsson. Varför? Verkar vara nya spännande författare, vilket alltid är intressant. Regniga dagar i sommarstugan när det smattrar på plåttaket o åskan är långt,långt borta men ändå alltför nära så kan det behövas något som distraherar en o drar med mig in i bokens värld.

 2. Eva Ludvigsen skriver:

  Jag vill väldigt gärna vara med och tävla om Lex Limbo och Svart skugga helt enkelt för att jag inte läst just de två böckerna än. Om de håller lika hög nivå som de andra på Litet Förlag kommer läsupplevelsen vara stor. Jag håller tummarna för mig själv i tävlingen… 🙂

 3. Malin skriver:

  Men! Va sugen jag blev på att läsa, ty ALLA 😉

 4. Malin skriver:

  Ha ha! Missade tävlingen helt 😉 tävlar nu istället. ”Lex limbo” och ”tiden går så långsamt när man tittar på den” får mig att känna det där suget att stänga ute omvärlden och sjunka in i någon annans värld istället. Det var ett tag sedan jag hört lockropen från en bok på det viset men både omslag och beskrivning av dessa två talar till mig. Så jag svarar besvärjande: kom till mig…

 5. Anneli skriver:

  Jag har läst alla hittills utgivna och gillar väldigt, väldigt mycket. De har helt fantastiska framsidor som man bara vill känna på. Om jag vinner vill jag ha Frostbiten och Tiden går så långsamt när man tittar på den. Jag vill vinna för att jag behöver läsa dem och min bokhylla saknar dem.

 6. Linda Flodin skriver:

  Å mitt absoluta första hands val är Frostbiten och även svartskugga! Varför jag vill vinna är för att jag håller tummarna så hårt för debutanten Marion Nyström och ser fram e mot något nytt å fräscht i bokhyllan 🙂

 7. EllinorO skriver:

  nr 1: Frostbiten för jag älskar spänningsromaner med övernaturliga inslag det ger mig verkligen möjlighet att drömma mig ut, bortom hemmet och verkligheten och det är spännande men inte verkligt spännande( som är lite läskigt) och är precis vad en studenttrött hjärna som min behöver för att få lite kraft i sig igen. nr 2 är Tiden går så långsamt, men jag vet inte om det skulle vara för nära min och min Makes historia. Nog för att vi klarade oss. Men min kropp gick sönder och han fick ta hand om mig i 3 år tills en 3e operation gjorde att jag fick livet tillbaka och det är något som antingen stärker än eller bryter ett förhållande. Man kommer verkligen på om man vill leva ihop resten av livet eller inte. Det skulle vara spännande och läsa om hur någon annan löst det hela. Men de är dem 2 som jag önskar mig.

 8. Vilka böcker:
  Om jag vinner skulle jag vilja ha ”Tiden går så långsamt när man tittar på den” eftersom den har en så sjukt bra titel, samt ”Annan påföljd” eftersom jag skulle vilja läsa boken av kvinnan bakom Litet Förlag. Jag håller verkligen med om att Litet Förlag är årets nykomling i förlagsvärlden. Jättekul!

  Varför jag borde vinna:
  Jag har en genuin kärlek till böcker och skulle ta väl hand om dem även efter att jag läst dem. Det tror jag i och för sig gäller för alla som skriver här. Men nu är det dessutom så att min skrivarblogg ”Lugn. Det ordnar sig.” fyller 1 år just precis idag, och vi skulle bli mycket glada över en födelsedagspresent. 🙂

  /Liv

 9. maria skriver:

  Jag skulle vilja läsa Frostbiten och Det kommer aldrig mer vara du. Jag borde vinna för kunna förgylla mina stundande arbetslösa dagar med verklighetsflykt i böckernas värld. 🙂 Plus att min bokhylla behöver fyllas på… 🙂

 10. Pingback: Vinnaren av böcker från LITET förlag! | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s