”Gone girl”, Gillian Flynn

Gone_Girl_Gillian_FlynnÖver sex miljoner sålda exemplar står det på bokens framsida. Det bör ju säga en del, kan man tycka. Och i det här fallet gör det verkligen det.

”Gone girl” handlar om Nick och Amy. En dag får Nick ett telefonsamtal från grannen som iakttagit att ytterdörren står vidöppen, något som är mycket märkligt då Amy är noga med att stänga den så inte katten smiter ut. Det visar sig att katten fortfarande är hemma, men det är inte Amy.

Boken berättas ur två perspektiv, Nick och Amys. Vartannat kapitel-principen. Vanligtvis brukar jag finna det rätt så tråkigt, men här fungerar det perfekt och och bidrar med all säkerhet till bara ett kapitel till-drogen som pudrats över sidorna. Det. Går. Inte. Sluta. Läsa. För att vara helt ärlig fanns det ett par tillfällen då jag övervägde att läsa sista kapitlet. Jag brukar aldrig göra det, och gjorde det inte nu heller, men bara det att jag tänkte tanken … De sista hundra sidorna blev dock lite sega. Kom på mig själv med att tänka på annat, men de 500 sidorna före bara svischade förbi.

Gone girl” är Gillian Flynns tredje bok och nu ska jag beställa de två första. Vad ni ska göra? Jag tycker också att ni ska läsa Gillian Flynn i sommar. Det tycker jag verkligen.

Andra som läst ”Gone girl”:
Deckarhuset
Bokgodis
Bokfetischist
Bokhora
SvD (obs! Läs ej om du ej läst boken. Spoilers!)
Bokdetektiven

Finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2014, Betyg 9-10, Bokrecension, Deckare, Modernista. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Gone girl”, Gillian Flynn

  1. Maria skriver:

    Det är livsfarligt att läsa din blogg

  2. Boken hade samma effekt på mig! Jag beställde snabbt hennes två första böcker och hon är nu en av mina favoritförfattare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s