”Litteratur för amatörer”, Agneta Pleijel

Agneta Pleijel Litterstur för amatörerBara för att litteraturen står i fokus behöver jag inte finna det intressant. Jag vet inte när jag ska komma till insikt om detta, för fortfarande får jag för mig att så länge något handlar om böcker och författare kommer jag att läsa det med behållning.

Men så är det ju inte.

”Litteratur för amatörer” är så torr och tråkig att jag gäspar redan på första sidan. Det känns som om texterna innehåller fler referenser än reflektioner. Skiljetecknen regnar i var och varannan mening. Jobbigt att läsa. Samma flyt som en uttorkad älvsfåra om sommaren.

Snark.

Detta inlägg publicerades i Betyg 1-3, Bokrecension, Ej utläst, Facklitteratur, Norstedts. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s