”Jag biter i apelsiner”, Annakarin Thorburn

jag-biter-i-apelsiner_3DskuggaAnnakarin Thorburns debutroman ”Jag biter i apelsiner” är en relationsroman i speedformat. I centrum står en tjej som jag inte vet namnet på, eller egentligen vet så mycket om överhuvudtaget, men ändå kommer jag henne nära. Hon är tillsammans med Ödlan, men så träffar hon Lo på biblioteket och livet blir inte som det var tänkt.

”Jag biter i apelsiner” är en annorlunda roman, på ett bra sätt. Ibland blir jag lite irriterad över att det ska gå så himla snabbt, och att stämningen i hela boken är likadan. Melankolisk, rastlös och desperat. Men det är också något som gör att jag måste läsa lite till, och lite till och alldeles för snabbt är de 232 sidorna slut. Och trots att slutet var paj har Annakarin Thorburn ett nytt fan.

8/10

Andra som läst:
Och dagarna går …
Ylvas läsdagbok
Jennies boklista
Enligt O
Göteborgs-posten
Svenska Dagbladet

Finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Annakarin Thorburn är född 1980 i Stockholm, där hon också bor idag. Hon är skönlitterär översättare från spanska och arbetar även för tidskriften Karavan, som inriktar sig på världslitteratur. Annakarin är halvspansk, har bott i Spanien, Argentina och Frankrike och reser ofta till Latinamerika. Jag biter i apelsiner är hennes debutroman.”

Detta inlägg publicerades i 2014, Betyg 7-8, Bokrecension, Debut, Gilla böcker, Relationer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s