Deckarpodden – första avsnittet

Idag har jag lyssnat på första avsnittet av Deckarpodden med författarna Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp. Jaja det sändes 15 juni men vadå jag är ju lite efter inte bara med dom olästa romanerna i bokhyllan samt hyllorna där jag vill att mina egna en dag ska stå …

Jag har blivit lite av en podcastknarkare faktiskt. När jag städar, lagar mat, promenerar, sorterar skräp … Podcastarna har helt klart tagit andelar från musiken när det kommer till dessa tillfällen.

I alla fall. Första avsnittet av Deckarpodden.

Enligt kritikerna är deckare fullitteratur, alltså är Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp fulförfattare. De pratar om hur konstigt det är att recensenterna ska klanka ner på den genren som toppar listorna över mest sålda böcker.

Det här med ful- och finlitteratur är alltid ett intressant ämne. Jag har tidigare skrivit om det t ex här. En del tror ju per automatik att jag är en finlitteraturare, bara för att jag läser mycket och älskar bokvärlden. Well … jag har ju nyligen bland annat ogenerat erkänt:
1. att jag i flera veckor talat om Steglistan trots att jag, när det var lite väl sent, upptäckte att den ju faktiskt heter Steglitsan (och blivit hyllad överallt).
2. att jag efter att ha läst 160 sidor av nyss nämnda bok kände mig så otroligt uttråkad och skrämd att när jag insåg att det var ytterligare 600 sidor kvar fick det mig att reagera ungefär precis såhär:

(Steglitsan är numera utbytt mot en bokhyllsvärmarbiografi om Christer Fuglesang.)

deckarpodden sofie sarenbrant emelie scheppPodcasten är intressant och tappar mig aldrig (ni vet, ibland när man lyssnar på nån så svävar ju tankarna iväg utan att man egentligen menar det …). Det är inspirerande och känns personligt när Sofie och Emelie pratar. Sofie har jag ju läst böcker av medan Emelie är lite av en ny bekantskap för mig. Men så är hon tydligen egenutgivare och då får man som bekant genast en guldstjärna hos mig.

Emelie och Sofie verkar vara två riktigt sköna brudar som jag verkligen vill höra mer från. Faktiskt så vet jag inte hur jag ska kunna hålla mig från att lyssna på nästa avsnitt typ … nu.

Hemsida finns här, facebooksida här, Sofies hemsida här och Emelies hittar du här.

Detta inlägg publicerades i podcast. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Deckarpodden – första avsnittet

  1. tommy skriver:

    Kul att du gillar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s