Deckarpodden – en utmaning till Sofie och Emelie

Nu har jag ju i det närmaste podcastknarkat sönder Deckarpodden den senaste veckan. Podden har fått kritik för att vara lite … flamsig. Det skrattas för mycket (och det är ju ofta provocerande, i synnerhet om det är två kvinnor), talas för mycket om saker runtomkring. Och det gör det ju, men det är ju också vad som gör den här podden så avslappnad och lättlystnad. Jag tycker att podcaster som till exempel Sommar i P1 i mångt och mycket tappat sin charm för att det är så.himla.uppstyrt. Det läses inte bara innantill, utan jag hör ju hur personen som läser har tränat många många gånger på att läsa upp det. Och dessutom krystat fram så mycket ”djup” som möjligt vilket i mina öron bara gör det ännu ytligare.

I alla fall. Jag gillar ju Deckarpodden men i och med att jag sträcklyssnat så är det också väldigt enkelt att snappa upp fraser som … förekommer ofta. Väldigt ofta. Sådär irriterande ofta så jag varvar mellan att skaka på huvudet och fnissa högt varje gång de sägs.

dead in the afternoonSå.

Här har jag en utmaning till er, Emelie Schepp och Sofie Sarenbrant, om ni lyckas spela in nästkommande podcast utan att använda fraserna nedan en enda gång så är det jag som bjuder på Dead in the Afternoon på Park eller annan plats vid nästa bokmässa (Det är alltså Hemingways drink jag menar, inget förtäckt hot till två deckarförfattare crazy pants!).

 

Här kommer således de något repetitiva fraserna:
1. Faktiskt. Särskilt Sofie missbrukar faktiskt men jag märker faktiskt att Emelie smittas mer och mer av det hon också.
2. Min man. Grattis, faktiskt till er båda. Både till giftermål och att ni har er man.
3. Kan jag säga. (#Sofie).
4. Helt enkelt (#Sofie).

Bubblare 1: Däääremot (#Sofie).
Bubblare 2: Man. Inte samma som ovan, utan man känner så, man upplever det så och man upplever det så. Vem är MAN? (#Emelie)

Med det sagt: Nu ser jag fram emot nästa avsnitt eftersom jag lyssnat på alla 13. Jag vill höra mer fniss. Mer ironi. Mer knasiga kommentarer. Mitt favoritavsnitt hittills är avsnitt 5 som har titeln Elaka recensioner. Antagligen för att jag kan relatera till det från både sidor, både från att ge och få. Sedan har jag ju en ganska klar åsikt i ämnet och avslutningsvis så är egentligen mitt enda tips: Bemöt inte recensioner som den här mannen.

Nog om detta. Nu ska jag leta upp Emelies bok!

emelie schepp

Detta inlägg publicerades i Bokbranschen, podcast. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s