Året 2014

Året 2014 har äntligen hamnat i skugga. För mig var det inget bra år, men lärorikt ändå. För att summera det hela kommer här en lista. Kanske mer intressant för mig än för er, men ändå. Jag gillar listor. En med fokus på läsning, skrivande blogg och sådär kommer senare.

Beskriv året med tre ord.
Jobbigt, lärorikt, negativt.

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Min trettioårsdag, mammas friskförklaring, farmors bortgång, morfars försämring, ett möte i våras som fick mig att inse väldigt mycket, sa upp mig från jobbet, flytten till Lappland. Startade the Lapland Photographer. Den underbart varma sommaren kommer jag minnas länge. Som följdes av en del extremväder. Och mitt nya jobb som jag fick förra året startar den här månaden!
tärnaby

Stilla lugnt i Tärnaby där det gjordes ett kort stopp under sommarens lilla roadtrip.
regnkaos malmo

Regninferno i Malmö under sensommaren.

Om jag har blivit bättre på något? Absolut! Har utvecklat mitt fotografiska sinne ganska mycket, samt hur människor fungerar … och inte fungerar … Tycker också jag blivit mer objektiv, är bättre på att se situationer från olika vinklar. Samt bättre på att prioritera vad som faktiskt är viktigt i livet.

Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Jag stod upp för mig själv på sätt jag aldrig gjort förut. Önskar att det inte hade behövts, men för att se det från den ljusa sidan tror jag inte jag hamnar i en liknande situation igen.

Vad var extra dåligt med året?
Att jag varit sjuk så himla mycket.

Vad var extra bra?
Fotograferingen, sommaren, resorna. Malmö.
101 Pildammsparken in Malmo, Sweden_web

Tidig morgon i Pildammsparken.
1027-Öresundsbron-brofastet-malmö-web

I maj hamnade jag av en slump här uppe. Brofästet i Malmö kom sedan att bli en plats jag ofta återkom till.
IMG_4795

Sommar i Gallejaur.

Vad lyssnade du på?
Jag har lyssnat mycket på podcasts! Fastnat för P3 Dokumentär, Språket, Deckarpodden, Sommar (men tycker det känns lite väl tillgjort numera). På sistone har jag tokdissat Alex och Sigge (hörde tjugo minuter blaj) men funnit Värvet. Riktigt trevliga intervjuer! Och enligt Spotify har jag lyssnat enligt nedan. Sedan har jag en hel del i exempelvis iTunes men en ganska bra bild ger det!

genre minutes on spotify seasonal favourites top album

Vad skrattade du åt?
Alltså … tack o lov så är jag ju en sån som skrattar åt det mesta. Även när det känns som om kroppen ska gå i tusen bitar av frustration och ilska så kan jag en timme senare skratta åt det. Så även om det har varit ett djävligt år så har jag med andra ord haft mycket djävligt att skratta åt. Mina underbara katter har också varit en stor energikälla. Tänk att två små fyrbenta kan vara så underhållande!

Genomdrev du någon stor förändring?
Säga upp sig och flytta är väl ganska stort.

Vilka länder besökte du?
Spanien, Portugal, Danmark och Tyskland.
La sagrada familia

La Sagrada Familia i solnedgång.

Vad önskar du att du gjort mer? 
Skrivit. Träffat mina fina vänner! Jag var en ganska usel vän 2014.

Favoritprogram på TV?
Breaking Bad tog mig med storm.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare! (Det där ordet ser ju inte klokt ut!)

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Då var jag på underbart fantastiska Azorerna. Längtar dit hela tiden!
1034 Azores lookout sao Miguel portugal-web

Utsiktsplats, Sao Miguel island.
1019-the-love-door-ponta-delgada-sao-miguel-azores-portugal-webUnderbar graffiti inne i Ponta Delgada.

Något du vill göra annorlunda under 2015?
Givetvis! Bland annat: Skriva mer, fotografera mer, organisera bland allt jag redan gjort så det blir mer överskådligt. Ska även bli bättre på att skriva in recept på bloggen.

Det är märkligt, när man väl börjar tänka efter har det hänt väldigt mycket i år även om det spontant känts som en tid i slentrianens tecken. Well, well. 2015, du är välkommet!malinthewriter the lapland photographer

Gott nytt år och god fortsättning!

Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s