”Maten är min medicin – ayurveda i ditt kök”, Janesh Vaidya

Maten är min medicinEfter att ha läst ”Yoga är min terapi”, och tyckt mycket om den, kändes det naturligt att även upptäcka ”Maten är min medicin – ayurveda i ditt kök”. Med en inledning som berättar om balansen mellan vata, pitta och kapha samt hur vi bör äta för att vara i just balans, känns boken komplett. Recepten är genomtänkta och enkla i sin komplexitet. Fördelen med recept som har en så stark grund i naturliga råvaror är att det är sådant som finns i de allra flesta matvarubutiker, det ska inte behövas några specialbutiker med indisk inriktning för att hitta ingredienserna. Och för mig är det ett stort plus. Även om ingredienslistorna för en del recept är hisnande är det mestadels kryddorna som utökar raderna från ett fåtal till … många. Här är ett exempel som visar birani.

Skärmavbild 2015-03-15 kl. 17.38.53

Recepten och tillhörande bilder är tilltalande, de lockar till matlagning. Jag ser fram emot att testa bland annat kaphagröt, ingefärssmoothie, blomkålspaj med curry & kokos och syrlig örtsallad.

I boken står det att ayurveda är världens äldsta hälsovetenskap och att målet med den här boken är att erbjuda lättlagade recept från Asien, anpassade för västvärlden. Och jag tror att Janesh Vaidya har lyckats än en gång.

Skärmavbild 2015-03-15 kl. 17.37.20

Blomkålspaj med curry & kokos. YUM!

8/10

Finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Detta inlägg publicerades i 2015, Betyg 7-8, Bokrecension, Facklitteratur, Kokbok, Norstedts. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Maten är min medicin – ayurveda i ditt kök”, Janesh Vaidya

  1. pysbloggen skriver:

    Min favoritkokbok!

  2. Pingback: Jobb å jobb å jobb | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s