”Not that kind of girl: En ung kvinna berättar vad hon lärt av livet”, Lena Dunham

Lena Dunham not that kind of girlDet är välskrivet, det är ärligt, det är humor och det är äkta. Att ”Not that kind of girl” har blivit succé är ingen slump. Den här självbiografin har fem delar som behandlar ämnena Kärlek & sex, kropp, Vänskap, Jobb och avslutningsvis Det stora hela. De två första delarna känns som ett beroendeframkallande ögonblick. Det går snabbt, men det går inte att sluta läsa. Jag skrattar högt många gånger.

Halvvägs in i boken började det dock kännas lite … kåseri. Lite krystat och inte riktigt lika roligt. Men ändå läsvärt. Kronologisk ordning finns inte vilket bitvis känns ogenomtänkt.

Efter att ha läst boken fick jag ett sådant sug efter mer Lena Dunham så jag googlade, googlade lite mer, läste och beställde slutligen Girls. Två dagar, två säsonger. Yep. Det summerar den biten. Egentligen känner jag väl inte igen mig så värst mycket i hennes liv och långt ifrån alltid hennes känslor, men det är ändå något som gör att det fastnar. Hon skriver lika naket i boken som hon är naken i serien (dvs helt näck ca vartannat avsnitt). Lena Dunham är helt klart en kvinna värd all uppmärksamhet och ännu mer värd att beundra.

7/10

Finns bland annat hos Bokus och Adlibris.

Andra som läst:
Litteraturkvalster
Enligt O
Feministbiblioteket

”Den här boken innehåller berättelser om underbara nätter med vidriga killar och vidriga dagar med underbara vänner, om ambitioner och de två livskriser jag genomgick före tjugo års ålder. Om mode och dess många tvångströjor. Om att visa upp sin kropp offentligt, vara tvungen att hävda sig på ett möte med en massa femtioåriga män och de hälsobetingade rädslor (tinnitus, lampdamm och infertilitet) som håller mig vaken om nätterna. Jag förbereder mig redan på den skam jag förmodligen kommer att känna över att jag någonsin trodde mig ha något att erbjuda dig med denna bok, men också på den glädje som lika gärna kan drabba mig över att jag lyckats hindra dig från att testa en dyr juicefasta eller ha sex med skorna på. Nej, jag är ingen sexpert, psykolog eller legitimerad dietist. Jag är inte en gift trebarnsmor och jag äger ingen framgångsrik underklädeskedja. Däremot är jag en tjej med ett passionerat intresse för självförverkligande, en tjej som skickar hoppfulla rapporter från fronten i denna kamp.”

Detta inlägg publicerades i 2015, Betyg 7-8, Biografi, Bokrecension. Bokmärk permalänken.

0 kommentarer till ”Not that kind of girl: En ung kvinna berättar vad hon lärt av livet”, Lena Dunham

  1. Pingback: Eli läser och skriver | Not that kind of reader?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s