Födelsedag och sådär

20150419-205825.jpgI fredags fyllde jag år. Den var ovanligt lugn, lite väl lugn kanske. I alla fall så bjöd jag på smörgåstårta (den första jag någonsin gjort) och citronmarängpaj (efter ett recept på franska). Ute var det tjusigt. Skellefteåälven är öppen. Jag fick mestadels presentkort att handla sånt jag behöver till lägenheten. Ska försöka att inte köpa en lampa, men det är svårt. Har helt klart blivit varse att jag är något av en lampoholic. Det kan liksom aldrig bli för många. Det mesta jag har i lägenheten är köpt i andra hand (I love!), utom … alla lampor. Och det är många.

20150419-205833.jpgJärvträsk

20150419-205846.jpg

 

Smörgåstårtan. Trodde aldrig det skulle sluta bra då det var typ en triljard olika ingredienser som, på pappret, inte borde fungera tillsammans. Men det gjorde det! Det enda jag behöver träna på nästa gång är dekorationen.20150419-205907.jpg

20150419-205918.jpg

 

Och så den här citronmarängpajen. Jag googlade på det och hittade en bild som såg perfekt ut. Perfekt! Dock visade det sig vara recept från en fransk tidning och min franska … består av ett par olämpliga fraser. Men jag ville verkligen göra den så det fick bli google translate! Haha! Det var faktiskt lite kul. Måste skriva upp receptet här sen så får bli mer om det då.

20150419-205800.jpgTog en tur till Skellefteåälven som låg alldeles spegelblank. Nu är det tamigtusan vår.
(Dock har jag ju så många mysiga lampor i läggan så lite höstmörker skulle för en gångs skull inte skada … ;P )

 

Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s