Generation ångest

20150421-093806.jpg

430 sidor ångest. Kan det vara nåt? Just nu läser jag ”Generation ångest” av Scott Stossel, verksam journalist. Jag som tyckt att jag kan ha ångest, men den här Scott … Yikes. Det är mycket fakta så vissa stycken memorerar jag väl inte direkt, men det är samtidigt skrivet med humor och igenkänning. Och humor, sa jag det?

Tack och lov har det inte funnits några stora tragedier i mitt liv. Jag har inte suttit i fängelse. Jag har inte varit på avgiftning. Jag har inte försökt begå självmord. Jag har inte vaknat spritt naken ute på ett fält, varit i ett crackhus eller fått sluta ett arbete på grund av excentriskt beteende. För att vara en psykisk störning har min – hittills, för det mesta och utifrån betraktad – varit stillsam. Robert Downey Jr kommer inte att spela huvudrollen i filmen om mitt liv.

Haha! Som jag skrattade högt åt just detta. Robert Downey Jr kommer inte spela huvudrollen, en så simpel men målande bild.

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Facklitteratur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s