”Den senila skalbaggens tröst”, Jens Månvinge

”Den senila skalbaggens tröst” beställde jag på Adlibris bokrea för 10 kr. Det låga priset Jens månvinge den senila skalbagens tröst-173201.jpggjorde mig misstänksam, men handlingen lät så bra att jag undrade varför jag inte hört talas om den förr. En sann historia om en man som hamnar i Asiens mest omtalade fängelse Bankok Hilton, det låter onekligen som något för mig. Och det hade kunnat vara det också, om inte för … att Jens Månvinge först och främst lider av första gradens adjektivsjuka. Efter varje dialog är det någon som fräser, väser, frågar misstänksamt etc etc. Mellan allt groll tror jag det gömmer sig en riktigt bra historia, men tyvärr drunknar den i segdragna stycken och onyanserade passager. Det hela hade kunnat börja med att Jens Månvinge helt enkelt klantat till det och hamnat i fängelset (för det var hans eget fel), men istället ska det förklaras och beskrivas som en actionroman. ZZZnoooze.

Jag orkar tyvärr inte läsa hela boken men det är verkligen synd. Med några vändor hos en kompetent redaktör hade ”Den senila skalbaggens tröst” kunnat bli något bra. Och kanske även fått sig en ordentlig titel.

3/10

Detta inlägg publicerades i 2015, Betyg 1-3, Biografi, Bokrecension, Ej utläst, Pocketförlaget. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s