Katrin Zytomierska ber om ursäkt … hahaha

Såg att Katrin Zytomierska har bett om ursäkt … Då jag varit bortrest har jag inte riktigt hängt med, men inte var jag väl så jätteförvånad att hon (igen!) hånat överviktiga med kommentarer som knappt hör hemma hos en omogen tolvåring. För mig är det helt obegripligt att denna människa bjuds in till att diskutera hälsa, då alla vet att enda anledningen till att hon bjuds in är att hon säger idiotiska saker som folk reagerar på. TV4 måste ju ha någon form av avtal med henne eftersom hon är där regelbundet med sin ”spetskompetens” (som jag ännu inte hört något om …).

I ”ursäkten” står bland annat: ”Flera av de saker som Malou påstod att jag tidigare sagt om överviktiga personer är saker jag sagt när jag var yngre. Då var jag omogen och väldigt provokativ. Många av de sakerna skulle jag aldrig säga idag. Man blir klokare med åren, tack och lov.”

Ehum … Då ska vi se vad som sades i veckans intervju …  Och att den här Maja Engström kunde hålla sig från att mosa en kudde i ansiktet på Katrin … det tålamodet är beundransvärt…

Kort sammanfattning:

”Jag har varit tjock själv, så jag vet vad det innebär.” (Hon gick upp i vikt i samband med graviditet. Eh)

”Det här, det handlar ju om ett sinnessjukt frosseri av vidriga saker.”

”Jag förespråkar det supernormala.”

”Nånstans måste man landa och växa upp.”

”Bara sitta dygnet runt och trycka i sig mat för att se ut på det där sättet.”

”Vi är inte så olika att människor ska ha rätt att vara tjocka.”

Jag menar … det fattar ju vem som helst att den här ”ursäkten” kommer efter påtryckningar från sponsorer och annonsörer. Det är inte första gången hon häver ur sig sånt här, och nej det var inte när hon var 20 hon sa en massa dumma saker. År 2012 gav hon ut en bok vars debutantporträtt i Svensk Bokhandels katalog var det pinsammaste jag någonsin läst. (Bloggat om det här) Hon var då 34 år. Några månader senare blev hon rabiat över en annons från Sats (bloggat om det här):
Skärmavbild 2015-09-25 kl. 16.52.55

Här är för övrigt en bild som visades från Malou efter tio, som vad jag förstår visar när Katrin Zytomierska var … jättetjock?
Skärmavbild 2015-09-25 kl. 16.27.00

Men ändå … Hon kan ju säga vad hon vill, huruvida hon säger det för att dra trafik till sina sidor eller om hon verkligen är genomelak kan kvitta. Den stora frågan är varför hon bjuds in till att börja med. Det finns många hälsoförespråkare i Sverige, men Katrin Zytomierskas namn har jag aldrig hört talats om i dessa sammanhang. Hon kommer bara med när det handlar om att håna övervikt, och ja. Det må man väl säga, att i Sverige är hon ohotad etta när inom denna spetskompetens…

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Katrin Zytomierska ber om ursäkt … hahaha

 1. MarveW skriver:

  Jag har varken sett programmet eller följt hela debatten, bara läst fragment. Men precis som du blir jag otroligt irriterad på TV4 och andra media som bjuder in Zytomierska som gäst i detta ämne.

 2. Malin skriver:

  Jag tänkte precis samma sak när jag läste hennes ”ursäkt”. Hon är verkligen otroligt nedlåtande och uppenbarligen stendum när hon hackar på den grupp människor som skulle kunna köpa hennes bok med mera.

 3. Annelin skriver:

  Haha, alltså tillåt mig att skratta. Katrin pratar om ”normal” hela tiden, jag undrar hur många procent som faktiskt är smala (smal enligt Katrin) i vårt samhälle i jämförelse med hur många procent som räknas som ”överviktiga” (vem som nu än kom på det där med BMI, har för mig att gränsen inte är så hög för övervikt trots att man som max är lite mullig). Om majoriteten i procent är det som räknas som det normala, så lär ju överviktig vara det normala. Och stackars Maja som knappt får en syl i vädret och får orden tagna ur munnen på henne som Katrin sedan vrider och vänder på.
  Energitjuv som kör med härskarteknik är banne mig den värsta sorten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s