”Att föda ett barn”, Kristina Sandberg

Att föda ett barnHur jag än försöker kommer jag inte in i Kristina Sandbergs ”Att föda ett barn”. Efter 100 sidor tänker jag att nu, nu börjar det på riktigt. Jag har hört flera säga att den är jäkligt seg i början, och det är väl för mig något av en underdrift. Språket är för melankoliskt, vemodigt, ryckigt och tillgjort. Allt ska låta så svårt. Jag har svårt för det. Jag får ingen känsla för Maj. Jag får knappt några känslor alls. Men eftersom trilogin är så hypad har jag tvingat mig att läsa vidare, bara lite till, ett kapitel, en sida, några ord. Men nu lägger jag ner den. Kanske för någon vecka, kanske för alltid.

 

Detta inlägg publicerades i 2015, Bokrecension, Ej utläst, Norstedts. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s