Vikten av en svensk tradition

Det var hemskt att se hur rasisterna reagerade kring terrorattacken i Trollhättan. Kort efter attacken drogs det paralleller till det hemska som inträffat och till integration. Men ojdå. Det visade sig vara en svensk och så blev det tyst.

Bland bränder, hatbrott och attentat mot asylboenden talas det mycket i rasistiska kretsar om att värna om de svenska traditionerna, om att den som bosätter sig i Sverige minsann ska anpassa sig till oss och våra traditioner. Men den viktigaste traditionen av dem alla verkar rasisterna själva helst av allt glömma bort. Det är den svenska traditionen av att leva i en demokrati.

Det rasisterna inte vare sig respekterar eller ens verkar förstå är att de politiker som styr vårt samhälle är valda av folket. Majoriteten av folket vill att dessa politiker ska hjälpas åt att styra landet. Majoriteten av folket är inte rasister och det är viktigt att komma ihåg. Men det bör också vara viktigt att respektera. Men nej. De människor som anklagar invandrare och flyktingar för att inte anpassa sig, borde föga förvånande se sig själv i spegeln och sopa rent framför sin egen farstu i första hand. Rasisterna respekterar ju inte vår allra viktigaste tradition, den att landet ska styras av folket. Martyrskap och diktaturer hör inte hemma här. Håller man inte med om de beslut som tas så ja visst kan man protestera, men man kommer också till en viss gräns då man måste acceptera dem. För det är så den svenska traditionen ser ut.

Att protestera mot svensk demokrati genom att bränna ner asylboenden är inte ok.
Att protestera mot svensk demokrati genom att vrida och vända på fakta för att det ska passa ens egen åsikt är inte ok.
Att protestera mot svensk demokrati genom rasism är bland det osvenskaste som finns.
Att låta enskilda händelser och företeelser ligga till grund för hela ens världsbild är helt åt helvete.

Vi lever i ett land av transparens mellan medborgare och styrande. Vi lever i ett land av värme, hjärta och en stark vilja att hjälpa människor som har det sämre ställt. Vi lever i ett land som visst har det bra. De flesta har säkert sett bilder på Facebook med en överskrift från något rasistiskt uttalande om att vi inte har råd att ta in fler flyktingar, följt av en bild på att julhandeln förväntas slå rekord i år igen. Rasisterna har ju ingen koll på annat än hudfärger och fördomar.

Demokratin är den starkaste och finaste traditionen vi har, det är den tradition som är den allra viktigaste att vi ger vidare till våra barn. Det är en tradition vi är rädda om, så om du nu anser att det är viktigt att bevara den svenska traditionen, börja med att respektera den.

Skärmavbild 2015-10-29 kl. 11.20.01

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s