”Gubbe och katt”, Nils Uddenberg

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 10.43.35Nils Uddenberg gillar inte katter. Men en dag dyker det upp en katt som liksom nästlar sig närmre och närmre, och till slut är den så nära att han saknar katten de gånger den inte är det.

”Gubbe och katt” är en gullig historia. Nu är det ett par månader sedan jag läste den och jag minns att det var något jag tyckte kunde varit bättre. Uddenberg är psykiater och van att skriva korrekta avhandlingar, och ibland känns även boken lite så. Det blir för mycket spekulationer och fina formuleringar, och lite för lite känsla och framåtdriv.

Men gullig bok, som sagt. Och jag älskar ju katter!

 

6/10

Detta inlägg publicerades i 2016, Betyg 4-6, Bokrecension, Djur, Humor, Natur och kultur, Relationer, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s