En pladdrig radiotimme för mycket

20170831-213302.jpg

 

Jag har ju aldrig vurmat för ljudböcker trots att jag gjort ett par (nåja, halvhjärtade) försök. Jag spenderar rätt så mycket tid i bilen och lyssnar då på musik eller radio. Många gånger gillar jag radion, men förra veckan brast något. Det blev helt enkelt en pladdrig radiotimme för mycket. Ni vet, man sitter där framför ratten och lyssnar, och efter en kvart drar bekymmersrynkan mellan ögonen ihop sig och man liksom … va fan är det jag lyssnar på?

Som sagt, jag gillar radio och har all förståelse att samtalsämnena må tryta ibland, men nu blev det nog. Så jag började fundera på ljudbok igen. Vad tusan, det vore ju jäkligt smidigt att kunna läsa i bilen fastän man kör typ. Jag läser ju så mycket dokument och liknande i jobbet så ofta är såväl läs som skrivkvoten full när arbetsdagen är slut. Men jag saknar ju böcker. Och skriva, men det tar vi en annan dag.

Så läsa en bok som man lyssnar på. Men hur? När jag försökt tidigare har tankarna svävat iväg på en gång och efter tio minuter har jag redan tappat tråden. Men nu kom jag på att jag lyssnar ju faktiskt mycket på podcasts och det funkar för det mesta. Kanske det varit genren som varit fel? Jag har nog testat deckare tidigare, så nu tänkte jag testa något som mer närmar sig en pratig podcast, så då tänkte jag direkt att något mer åt det facklitterära hållet bör vara bra. Kanske en biografi? Och hips vips hade jag köpt Kakan Hermanssons biografi ”Hela Kakan”.

Jag vet inte särskilt mycket om henne, mer än att hon står för det hon tror på och att andra gärna vill stampa på henne för det. Minns svagt något om en bilreklam hon var med i (??). Eller att det inte blev av på grund av någonting.

Lite så. Nu har jag i alla fall lyssnat en bilresa och det går riktigt bra! Kakan har läst in sin bok själv och hon är väldigt duktig måste jag säga. Nå, to be continued.

 

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Ljudbok, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s